Menu
Huntelaar en Sneijder scoren voor Oranje

Huntelaar en Sneijder scoren voor Oranje

Het Nederlands elftal heeft de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Slovenië met 2-0 gewonnen. Klaas Jan Huntelaar en Wesley Sneijder scoorden voor de ploeg van bondscoach Marco van Basten.

Klaas Jan Huntelaar deed sinds lange tijd weer mee bij Oranje. De Ajax-spits begon in de basis en scoorde vlak voor tijd. Klaas Jan Huntelaar deed sinds lange tijd weer mee bij Oranje. De Ajax-spits begon in de basis en scoorde vlak voor tijd.

Sneijder opende de score in Eindhoven. Hij reageerde alert op een te korte Sloveense terugspeelbal. De speler van Real Madrid was daarna ook nog dicht bij de 2-0 maar raakte de paal. Oranje, waar Maarten Stekelenburg, Urby Emanuelson en John Heitinga het achterin goed dicht hielden, speelde net als zaterdag tegen Roemenië een sterke eerste helft. De tweede 45 minuten waren duidelijk minder. Huntelaar, die net als de andere Ajacieden in de basis startte, maakte vlak voor tijd de tweede treffer van de avond.

Rafael van der Vaart viel na een half uur geblesseerd uit en werd vervangen door Robben. Dertig minuten voor tijd nam Ryan Babel de plaats weer in van Robben. Babel was verantwoordelijk voor de assist bij het doelpunt van Huntelaar. Hedwiges Maduro bleef de hele wedstrijd op de bank.

Sneijder was opnieuw ontzettend belangrijk voor Oranje. Sneijder was opnieuw ontzettend belangrijk voor Oranje.

Roemenië is na een 2-0 zege op Luxemburg zeker van het EK. George Ogararu was bij de Roemenen opnieuw verzekerd van een basisplaats en mag zich dus ook gaan verheugen op de Europese titelstrijd in Oostenrijk en Zwitserland. Bulgarije liet twee dure punten liggen in Albanië en heeft nu vier punten achterstand op Nederland, de nummer twee in groep G. Zaterdag 17 november speelt Oranje thuis tegen Luxemburg. Een overwinning is dan genoeg voor plaatsing.

Nederland - Slovenië 2-0 (1-0)

Scoreverloop: 14. Wesley Sneijder 1-0; 87. Klaas Jan Huntelaar 2-0.

Opstelling Nederland: Maarten Stekelenburg; Kew Jaliens, John Heitinga, Wilfred Bouma, Urby Emanuelson; Demy de Zeeuw, Clarence Seedorf, Wesley Sneijder; Rafael van der Vaart (29. Arjen Robben / 63. Ryan Babel), Klaas Jan Huntelaar, Robin van Persie (59. André Ooijer).

Twee oude bekenden: Huntelaar en Babel juichen na de 2-0. Twee oude bekenden: Huntelaar en Babel juichen na de 2-0.

Rommedahl trefzeker voor Denemarken

Denemarken won woensdag met 3-1 van Letland. Dennis Rommedahl tekende in de 90ste minuut voor de derde Deense treffer. Denemarken staat derde in poule F met vijf punten achterstand op Zweden. Spanje is tweede met één punt achterstand.

In groep A kon België eindelijk weer eens lachen. De formatie van bondscoach René Vandereycken versloeg Armenië met 3-0. Oud-Ajacied Wesley Sonck maakte in de tweede helft de openingstreffer. Jan Vertonghen viel ten minuten voor tijd in. België was al uitgeschakeld voor het EK.

Suarez verliest met Uruguay

Uruguay heeft het tweede duel in strijd om WK-kwalifcatie met 1-0 verloren van Paraguay. Luis Suarez, woensdag nog trefzeker in de 5-0 gewonnen wedstrijd tegen Bolivia, deed het eerste uur mee bij de Uruguayanen en werd toen gewisseld.

John Heitinga kampte deze week met een blessure maar stond er gewoon tegen de Slovenen. John Heitinga kampte deze week met een blessure maar stond er gewoon tegen de Slovenen.
Maarten Stekelenburg bleek weer een betrouwbre sluitpost. Het was de honderdste keer dat er een Ajax-keeper in het doel van Oranje stond. Maarten Stekelenburg bleek weer een betrouwbre sluitpost. Het was de honderdste keer dat er een Ajax-keeper in het doel van Oranje stond.
Rafael van der Vaart viel al heel snel geblesseerd uit. Rafael van der Vaart viel al heel snel geblesseerd uit.
Bondscoach Marco van Basten is bijna verzekerd van deelname aan het EK 2008. Bondscoach Marco van Basten is bijna verzekerd van deelname aan het EK 2008.
Huntelaar troeft een Sloveen af in de lucht. Huntelaar troeft een Sloveen af in de lucht.