Menu
Huntelaar en Stekelenburg kleuren matig duel

Huntelaar en Stekelenburg kleuren matig duel

Ajax heeft de competitie hervat met een bescheiden 0-1 overwinning op Heracles Almelo. In het Polman Stadion gaven Klaas Jan Huntelaar en Maarten Stekelenburg de Amsterdamse zege toch nog een beetje kleur.

Huntelaar sloeg een kwartier voor tijd op schitterende wijze toe; uit een omhaal. Dennis Rommedahl verzorgde de voorzet vanaf rechts. De Ajax-spits wist vervolgens op oogstrelende wijze raad met het buitenkansje. Hangend in de lucht volleerde Huntelaar de bal voorbij Martin Pieckenhagen.

De mannen van trainer Henk ten Cate hadden het lastig tegen Heracles. Bij vlagen zelfs zeer lastig. Het kunstgras maakte het voetballen vooral voor de gasten extra moeilijk. Daarbij trainden de Ajacieden in de twee voorbije interlandweken amper samen. Jaap Stam en George Ogararu moesten de strijd tegen Heracles voortijdig staken met blessureleed. Ogararu kampte met een onwillige hamstring, de blessure die de Roemeen de voorbije vier weken al aan de kant hield. ,,Stam had overal pijn: in enkel, knie en rug”, verklaarde Ten Cate tijdens de persconferentie. ,,Wij speelden vandaag zeker niet goed. Dan moet je helemaal blij zijn dat je hier met drie punten weggaat. Maar op dit moment vallen te veel dingen voor ons verkeerd in het potje.’’

Buiten het hoogstandje van Huntelaar om was in het treffen met Heracles nog een moment van cruciaal belang voor de Ajacieden. Doelman Maarten Stekelenburg keerde een strafschop van Everton, nadat Urby Emanuelson in de fout ging tegen Ricky van den Bergh. De Amsterdamse doelman stootte de bal overtuigend uit de hoek.
,,Maarten pakte hem uitstekend, hij zat er prima bij’’, zei Ten Cate. ,,Misschien heeft keeperstrainer Carlo l’Ami een boekje met strafschopnemers. Hoe het ook zij; ik ben er in elk geval blij mee.’’ Naast L’Ami was ook oud-Ajacied Fred Grim getuige van de redding van zijn voormalige pupil. De assistent-trainer van Sparta deed het Polman Stadion aan voor het gebruikelijke spionagewerk. Volgende week staan Heracles en Sparta tegenover elkaar. De Rotterdammers ontvangen een ploeg die dit seizoen nog geen punt heeft gehaald.

Ten Cate erkende dat zijn Ajacieden veel moeite hadden met de van begin tot einde verwoed strijdende Heraclieden. Met iets meer geluk hadden ook de Almeloërs minstens eenmaal toegeslagen. In de blessuretijd belandde een Almelose inzet zelfs nog op de lat. ,,Scoringskansen zijn er zeker geweest’’, verzuchtte Heracles-trainer Ruud Brood. ,,Als we ooit een keer van Ajax hadden kunnen winnen, was het vandaag geweest… Nu staan we, heel vervelend, nog steeds op nul punten.’’ Ten Cate: ,,Uiteindelijk ben ik niet tevreden. Dit was een gelukkige overwinning. Het was een matige wedstrijd.’’