Menu
Huntelaar ingehaald als popster

Huntelaar ingehaald als popster

Met een ontvangst die in de Amsterdam ArenA doorgaans slechts voor wereldberoemde popsterren is weggelegd, begon Klaas Jan Huntelaar zondag aan zijn eerste training als speler van Ajax. Dranghekken waren nodig om de nieuwste aankoop en de andere spelers tussen de vele honderden fans door naar het trainingsveld te leiden. Onder hen ook Robbert Schilder, die tijdens de winterstop werd overgeheveld van Jong Ajax naar de A-selectie.

Tijdens de warming-up bleek een deel van de supportersschare nog het nodige vuurwerk over te hebben van de jaarwisseling, want terwijl Huntelaar en zijn nieuwe ploeggenoten rondjes liepen over het veld, waren de knallen en flitsen niet van de lucht. En na het toezingen van John Heitinga en Wesley Sneijder kwam ook de nieuwe aanvaller ruimschoots aan de beurt.

Huntelaar liet zich niet van de wijs brengen door de omstandigheden en alle aandacht voor zijn persoon. Gehuld in trainingskledij met het nummer 25 werkte hij samen met de andere nieuweling Schilder achter in de rij zijn oefeningen af, anoniem voor zover mogelijk. Toen de Ajacieden werden onderverdeeld in twee teams voor een groot positiespel, leek de van sc Heerenveen overgekomen aanvaller toch iets van plankenkoorts te tonen. Zijn eerste drie balcontacten verliepen niet optimaal, maar daarna herpakte hij zich. Ook Schilder draaide opvallend soepel mee.

De eerste training van het nieuwe jaar werd afgesloten met drie onderlinge partijen van tien minuten, maar Huntelaar had veel minder tijd nodig om zijn reputatie waar te maken. Al in deel één van het drieluik deponeerde hij de bal in het doel, na een fraaie aanval over de linkerflank. Een ogenschijnlijk simpele voetbeweging van Huntelaar was voldoende om de keeper het nakijken te geven.

Om even over half een zat de vuurdoop van Huntelaar nog altijd niet op. Op weg van het veld naar de kleedkamer moest hij zich alleen nog door een menigte enthousiaste Ajax-fans worstelen. Iedereen wilde wel iets van de goalgetter: met de ene fan ging hij op de foto, de ander vroeg hem om een handtekening en een volgende wilde hem slechts de hand schudden en succes wensen. Geduldig gaf Huntelaar gehoor aan de verzoeken, om uiteindelijk de deur naar de ArenA te bereiken. Schilder was toen al bijna klaar met douchen.