Menu
'Huntelaar is een echte leider'

'Huntelaar is een echte leider'

Supporters zijn er in alle soorten en maten. Iedereen beleeft Ajax op zijn eigen manier. In de Ajax-media komen de supporters aan het woord over hún Ajax. In deze aflevering vertelt Erik van der Linden wat Ajax voor hem betekent.

Erik van der Linden Erik van der Linden

Supporter: Erik van der Linden
Leeftijd: 18 jaar
Woonplaats: Maurik
Seizoenkaarthouder? Nee, maar ik heb wel een Club Card. De afstand is te groot om elke keer naar Amsterdam te gaan. In de toekomst wil ik vlakbij of in de stad gaan wonen en dan neem ik zeker een seizoenkaart. Nu pik ik nog de meest mooie wedstrijden er uit.


Fan van Ajax sinds:
,,Het jaar 2000. Ik was toen tien jaar. Mijn acht jaar oudere broer Bernard nam me regelmatig mee naar het stadion. Ik kan het moment dat ik voor het eerst in de ArenA kwam nog goed voor me halen. Zeker als klein jongetje is zo’n enorm stadion imponerend. Vanaf dat moment volg ik het voetbal en met name Ajax op de voet. De sfeer in het stadion is fantastisch. Wanneer ik naar Ajax ga, probeer ik altijd kaarten te krijgen voor het vak naast het sfeervak 410. In het sfeervak wordt het voetbal het meest intensief beleefd en is het vooral erg gezellig. Ook al zit ik een vak verderop, ik spring, juich en zing net zo hard mee. Wanneer ik in de toekomst een seizoenkaart koop, kies ik zeker voor het sfeervak."

Met wie kijk je naar de wedstrijden van Ajax?
,,Ik kijk altijd samen met mijn broer. We hebben Eredivisie Live en slaan nooit een wedstrijd over. Mijn broer woont inmiddels op zichzelf, maar voor elke wedstrijd spreken we samen af om voor de buis te gaan zitten. Rustig kijken is er niet bij. We beleven de wedstrijd heel intensief. We schreeuwen en jouwen dan ook wat af tijdens een wedstrijd."

Mooiste Ajax-moment:
,,Dat was het Champions Leagueduel van Ajax tegen Sparta Praag in 2005. Het was het eerste Champions Leagueduel waar ik bij was. De sfeer die er heerste in het stadion was fantastisch. Het publiek dat met vlaggetjes zwaaide, de tune van de Champions League die klonk; ik had het kippenvel op mijn armen. Toen de spelers het veld opkwamen, voelde ik de spanning door mijn hele lichaam. Ajax won deze wedstrijd met 2-1 en plaatste zich voor de tweede ronde. Het is ontzettend jammer dat we dit seizoen weer de Champions League moeten missen. Ik wil zo graag weer dat unieke sfeertje opsnuiven."

Mooiste Ajax-doelpunt:
,,Het doelpunt van Wesley Sneijder in de uitwedstrijd tegen PSV in 2007. Ajax won toen met 1-5. Het was een unieke wedstrijd, maar vooral het doelpunt van Sneijder is mij goed bijgebleven. Hij haalde van de rechterkant verwoestend uit en schoot diagonaal keihard in de kruising. Dat hij in deze belangrijke wedstrijd dit fantastische doelpunt scoorde, zegt alles over zijn klasse en genialiteit. Ik zie nog goed voor me hoe ik samen met mijn broer voor de televisie stond te springen."

Favoriete Ajax-speler op dit moment:
,,Klaas Jan Huntelaar. Hij is de belangrijkste man van Ajax. Hij heeft een goede uitstraling en het vermogen om altijd en overal te scoren. Ook wanneer hij niet in de wedstrijd zit, ziet hij kans om een doelpunt te maken. Ik vind Huntelaar een zeer geschikte aanvoerder. Het is iemand die van zich af bijt en het team op sleeptouw neemt. Vooral op de momenten dat het team het moeilijk heeft, zie ik hem doorjagen en aanwijzigingen geven. Het is een echte leider."

Favoriete Ajax-speler uit de historie:
,,Zlatan Ibrahimovic vond ik bij Ajax al een geweldige voetballer. Hij maakte veel doelpunten en heeft zich bij ons ontwikkeld tot een Europese topspits. Toen hij was vertrokken, liet hij een gat achter. We misten zijn klasse en doelpunten."

Ajax is voor mij...
,,Mijn passie. Zonder Ajax zou ik echt iets missen in mijn leven. Ik leef de hele week naar de wedstrijden toe. Door het nieuws op de voet te volgen, probeer ik de spanning voor mijzelf op te bouwen. Een wedstrijd overslaan, is er voor mij niet bij. Ik probeer geen minuut te missen."