Menu
Huntelaar klaar voor de start

Huntelaar klaar voor de start

Klaas Jan Huntelaar is klaar voor het nieuwe seizoen. Na de lange voorbereiding mag de spits zaterdagavond ‘eindelijk’ écht van start. ,, Ik ben toe aan een wedstrijd waarin het er om gaat”, aldus Huntelaar.

Klaas Jan Huntelaar: ,,Het wordt een keer tijd voor het kampioenschap.''

Na zijn EK-avontuur meldde Klaas Jan Huntelaar zich op 21 juli weer bij de club. De spits kreeg direct de aanvoerdersband toegewezen en vond dat een grote eer. Tijdens de afscheidswedstrijd van Jaap Stam kwam hij weer voor het eerst toe aan speelminuten in Ajax 1. Hij speelde een half uur. Zijn eerste en enige goal in de voorbereiding maakte de Ajacied tegen Sunderland. Dat was direct de winnende. Ook tegen Arsenal vond de Achterhoeker het net.

Na die weken van voorbereiding barst het seizoen zaterdag los en goed ook. Met zes duels in drie weken tijd is er werk aan de winkel voor Huntelaar. ,,Ik ga mezelf niet vermoeien met welke wedstrijden we in welke periode moeten spelen. Ik bekijk alles per wedstrijd,” aldus de nuchtere Ajacied.

De eerste officiële wedstrijd speelt Ajax tegen Willem II. Huntelaar heeft er zin in: ,,We hebben vrijdag de laatste training gehad en ik ben klaar voor de competitie. Het kan een mooi begin zijn. Vorig jaar begonnen we uit bij De Graafschap, toen wonnen we met 8-1. Hopelijk gaat het zaterdag ook zo goed, maar het zal toch lastig worden. Het belangrijkste is dat we winnen. We moeten alles geven.”

Volgens de spits is ook de groep klaar voor de competitie. ,,We hebben goed en hard getraind, conditioneel zitten we goed in elkaar en we hebben ook fysiek een stap gemaakt. Dat moeten we nu in wedstrijden gaan vertalen. Het groepsgevoel is goed en dat zal door het seizoen heen verder groeien.”

Rondom zijn persoon was het behoorlijk rumoerig de laatste maanden. Blijft-ie of gaat-ie? Trainer Marco van Basten sprak zich uit voor het blijven van de spits. ,,Dat een trainer graag wil dat je blijft, is natuurlijk positief en dat neem je wel mee in je beslissing. Maar uiteindelijk is het mijn eigen keuze om bij Ajax te bljiven.”

Persoonlijke doelen wil Huntelaar deze vrijdag niet hardop uitspreken. ,,Het wordt een keer tijd voor het kampioenschap. Dat willen we als groep en dat wil ik. Dat is veel belangrijker dan het aantal goals dat ik zal maken.”

Na de start van de competitie vertrekt Huntelaar direct weer met het Nederlands team. Vervelend vindt hij dat niet. ,,Dat is toch mooi. Met het Nederlandse elftal spelen is leuk. We spelen eerst vriendschappelijk en dan een WK-kwalificatieduel.”

Als hij zich weer bij Ajax meldt, staat enkele dagen later de eerste thuiswedstrijd op het programma, gevolgd door het eerste Europese treffen met FK Borac. ,,Een Servische ploeg. Die zullen verdedigend wel sterk zijn en een beetje counterachtig voetballen. Het zal lastig voetballen zijn voor ons als ploeg en zeker ook voor een spits. De wedstrijden tegen FK Borac zullen niet de leukste zijn die je spelen kan, maar als we doorgaan dan kunnen we het wel leuk maken!”

Kijk op www.ajax.tv voor een interview met Klaas Jan Huntelaar.