Menu
Huntelaar opent eigen Cruyff Court

Huntelaar opent eigen Cruyff Court

Klaas Jan Huntelaar opende donderdag het gloednieuwe Cruyff Court in Hummelo, het dorp waar de spits opgroeide. Met een welgemikt schot nam de Ajacied het Klaas Jan Huntelaar Veld officieel in gebruik.

Huntelaar werd uitgeroepen tot het Voetbaltalent van 2006. Bij de eretitel hoort een Cruyff Court, een trapveldje waarop lokale jeugd zich sportief kan uitleven. Het talent van 2006 koos voor een gloednieuw sportveld in het Gelderse Hummelo. Het Klaas Jan Huntelaar Veld ligt op steenworp afstand van zijn ouderlijk huis. Op het veldje werd donderdag onder meer een G-voetbalwedstrijdje gespeeld.

Voor de officiële opening stelde spreekstalmeester en oud-trainer van Huntelaar, André Nijman enkele betrokkenen bij de bouw van het Cruijff Court aan het publiek voor. Naast Huntelaar staan burgemeester Henk Aalderink (gemeente Bronckhorst) en Johan Cruyff Foundation-directeur Carole Thate. Voor de officiële opening stelde spreekstalmeester en oud-trainer van Huntelaar, André Nijman enkele betrokkenen bij de bouw van het Cruijff Court aan het publiek voor. Naast Huntelaar staan burgemeester Henk Aalderink (gemeente Bronckhorst) en Johan Cruyff Foundation-directeur Carole Thate.

Ook werden penalty’s genomen, onder meer door Huntelaar zelf. ,,Dit is toch een kroon op mijn voetbalwerk’’, vertelde de Ajacied, kort na de opening van het veld dat zijn naam draagt. ,,Het is een mooi geschenk van de Johan Cruyff Foundation. Het is belangrijk dat iedereen hier kan sporten. Vroeger voetbalde ik hier elke dag op het gras. Al was het veldje toen lang niet zo egaal als het nu is.’’
De Johan Cruyff Foundation is de drijvende kracht achter de aanleg van de Cruyff Courts. Eerder opende Wesley Sneijder in Utrecht een Cruyff Court. Verspreid over heel Nederland, heeft de Johan Cruyff Foundation tot nu toe 31 Cruyff Courts aangelegd. Tijdens de Missie Kaapstad, de Ajax-reis naar Zuid-Afrika in januari, werd de bouw gestart van een Cruyff Court in Kaapstad.

Huntelaar voetbalde verschillende partijtjes mee met voetballers uit Hummelo en omstreken. Huntelaar voetbalde verschillende partijtjes mee met voetballers uit Hummelo en omstreken.
Heel Hummelo leek uitgelopen om de Ajacied aan het werk te zien. Huntelaar werd belaagd door handtekeningenjagers. Heel Hummelo leek uitgelopen om de Ajacied aan het werk te zien. Huntelaar werd belaagd door handtekeningenjagers.