Menu
Huntelaar opvallend productief in eerste speelronde

Huntelaar opvallend productief in eerste speelronde

De eerste speelronde van de Eredivisie staat voor de deur. Ajax opent het seizoen 2017-2018 tegen Heracles Almelo. Klaas Jan Huntelaar, deze zomer teruggekeerd bij Ajax, blijkt volgens de statistieken opvallend productief in de eerste speelronde.

Van alle spelers die momenteel nog actief zijn in de Eredivisie, scoorde niemand zo vaak in de eerste speelronde als Huntelaar. 'The Hunter' sloeg maar liefst zes keer toe in de eerste wedstrijd van het seizoen. Hiermee is Ajax' nieuwe aankoop niet de recordhouder, want oud-PSV'er Willy van der Kuijlen scoorde maar liefst 12 keer tijdens de seizoensopening.

Huntelaar in actie tegen Heracles Almelo (16-9-2007). Luis Suarez kijkt toe.
Huntelaar in actie tegen Heracles Almelo (16-9-2007). Luis Suarez kijkt toe.

De jarige Huntelaar, hij wordt op de wedstrijddag 34 jaar, scoorde al vier keer in de eerste wedstrijd van Ajax in een Eredivisie-seizoen. Hiermee is hij twee doelpunten verwijderd van het clubrecord van Johan Cruijff, die zes keer scoorde op de eerste speeldag van Ajax in de Eredivisie.

Rode lap Heracles
Ook tegen Heracles is de spits erg productief. Alleen tegen NAC (9 keer) scoorde hij vaker als tegen Heracles (8) in de Eredivisie. Hij scoorde in 6 van de 7 wedstrijden tegen Heracles, inclusief de laatste vier. Van alle spelers in de Eredivisie scoorden alleen Jeremain Lens (10 doelpunten) en Afonso Alves (9 doelpunten) vaker tegen de Heraclieden dan Huntelaar.

Tekst: Ajax.nl/Dries Govers
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst