Menu
Huntelaar scoort tweemaal bij debuut

Huntelaar scoort tweemaal bij debuut

Klaas Jan Huntelaar heeft tegen Ierland zijn officiƫle debuut als A-international opgeluisterd met twee treffers en twee assists. Oranje won met 0-4. Ook Urby Emanuelson debuteerde in Dublin voor Oranje.

Oranje speelde dominant en goed voetbal tegen het onmachtige Ierland. Klaas Jan Huntelaar deed wat hij altijd doet, scoren. Bij zijn eerste treffer in de 25ste minuut blunderde de grensrechter opzichtig door voor buitenspel te vlaggen. Kort daarna ging Huntelaar alleen op de keeper af, maar zag hij een Ierse verdediger zijn schot blokkeren. Uit de daarop volgende corner kopte de Ajacied bij de tweede paal ongedekt diagonaal raak, 0-1. Ook bij de 0-2 was Huntelaar nadrukkelijk aanwezig. Hij onderschepte een verkeerde terugspeelbal en legde de bal met een hakje panklaar voor de inkomende Arjen Robben. Die miste niet.

In de tweede helft noteerde Huntelaar zijn tweede treffer; de laatste debutant die twee keer scoorde bij zijn debuut was Dick Nanninga in 1978. Op aangeven van Rafael van der Vaart mikte Huntelaar tegen Ierland de bal hoog in de hoek boven de keeper, 0-3. Na een uur spelen debuteerde ook Urby Emanuelson voor Oranje. De Ajacied kwam in het veld voor voormalig Ajacied Tim de Cler. Huntelaar had nog meer in petto. Hij gaf de bal slim mee op Van Persie die via de onderkant van de lat raak schoot.


De opstelling:

Van der Sar; Heitinga, Ooijer (Jaliens), Mathijsen, De Cler (Emanuelson); Landzaat (46. De Jong), Schaars (Janssen), Van der Vaart ; Van Persie, Huntelaar, Robben (46. Kuyt).


Foto: Proshots/Jan Kanning