Menu
Huntelaar scoort voor winnend Oranje

Huntelaar scoort voor winnend Oranje

Klaas Jan Huntelaar heeft in de oefeninterland tegen Oekraïne gescoord. De Ajacied maakte de tweede treffer in de met 3-0 gewonnen wedstrijd.

Klaas Jan Huntelaar was niet de enige Ajacied in de basis van Oranje. Ook Maarten Stekelenburg en John Heitinga stonden aan de aftrap. Huntelaar en Stekelenburg speelden negentig minuten, Heitinga werd na 62 minuten gewisseld voor Khalid Boulahrouz.

Oranje begon goed tegen een inspiratieloos Oekraïne. De formatie van de aanstaande Ajax-trainer Marco van Basten speelde dominant en dat leverde in de 23ste minuut de openingstreffer op van Dirk Kuyt. Nog voor rust verdubbelde het Nederlands Elftal de marge. Rafael van der Vaart bediende Klaas Jan Huntelaar, die het op zijn beurt uitstekend afrondde. Het was zijn zevende goal in twaalf interlands. In de tweede helft was alleen oud-Ajacied Ryan Babel nog doeltreffend, al had er alle schijn van dat zijn inzet de doellijn niet helemaal was gepasseerd. De scheidsrechter kende Oranje de goal echter toe, 3-0.

Maarten Stekelenburg moest in de slotfase nog alle zeilen bijzetten, toen de gasten enkele goede kansen kregen. De Ajacied redde een aantal keer uitstekend en hield zo zijn doel schoon.

Donderdag speelt Oranje tegen Denemarken de volgende oefenwedstrijd op weg naar het EK.

Nederland - Oekraïne 3-0 (2-0, vriendschappelijk)
23. Dirk Kuyt 1-0, 38. Klaas Jan Huntelaar 2-0, 63. Ryan Babel 3-0

Opstelling Nederland: Maarten Stekelenburg, André Ooijer, John Heitinga (62. Khalid Boulahrouz), Wilfred Bouma (73. Joris Mathijsen), Giovanni van Bronckhorst (62. Tim de Cler), Dirk Kuyt, Demi de Zeeuw (73. Nigel de Jong), Rafael van der Vaart (79. Denny Landzaat), Orlando Engelaar, Ibrahim Afellay (62. Ryan Babel), Klaas Jan Huntelaar.

FOTO: PROSHOTS/STANLEY GONTHA