Menu
Huntelaar terug op trainingsveld

Huntelaar terug op trainingsveld

Tot grote verrassing van de uitgelopen media verscheen Klaas Jan Huntelaar voor het eerst weer op het trainingsveld. De aanvoerder van Ajax scheurde bijna twee weken geleden zijn enkelband af in het duel met Sparta.

Een onverwachte meevaller voor de media: Klaas Jan Huntelaar keert terug op het trainingsveld. Een onverwachte meevaller voor de media: Klaas Jan Huntelaar keert terug op het trainingsveld.

Voorzichtig liep Huntelaar wat rondes om het veld naast de Amsterdam ArenA. Fysiotherapeut Frank van Deursen volgde in zijn kielzog en hield de spits nauwlettend in de gaten. Aangekomen aan de zijde van het supportershome steeg een waarderend applaus op van de supporters; ook zij hadden Huntelaar voorlopig nog niet op het veld verwacht. Lang bleef de Ajacied niet buiten. Na wat loopoefeningen verdween de goalgetter weer naar binnen om daar verder te werken aan zijn herstel.

De overige selectieleden bereidden zich voor op de wedstrijd van aanstaande zondag in Alkmaar bij AZ. Ook onder hen was een 'nieuw' gezicht te zien. Dario Cvitanich trainde afgelopen week succesvol mee met Jong Ajax en sloot nu weer aan de bij A-selectie. De Argentijn kampte de voorbije weken met een hamstringblessure, maar deed de gehele training voluit mee. Wie niet buiten het stadion verschenen waren de spelers die afgelopen woensdag een gehele wedstrijd met hun nationale elftal speelden. Zodoende bleven Siem de Jong (Nederland B), Luis Suarez (Uruguay), Bruno Silva (Uruguay), Rasmus Lindgren (Zweden) en Dennis Rommedahl (Denemarken) in het stadion achter.

Voorzichtig liep Klaas Jan Huntelaar zijn rondes om het trainingsveld. Fysiotherapeut Frank van Deursen kijkt toe. Voorzichtig liep Klaas Jan Huntelaar zijn rondes om het trainingsveld. Fysiotherapeut Frank van Deursen kijkt toe.

Desondanks kon Marco van Basten over een flinke groep beschikken doordat Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen wel meetrainden omdat zij met België in Luxemburg één helft speelden. Bovendien was Jong Ajax-verdediger Toby Alderweireld van de partij. De scherpe training duurde uiteindelijk iets langer dan een uur. Na een flinke warming-up aan de hand van herstel- en conditietrainer René Wormhoudt deden de Ajacieden een lange inspeel- en kaatsoefening. Ook de afsluitende partij werd op het scherp van de snede gespeeld.

Dario Cvitanich biedt zich aan tijdens de afsluitende partijvorm. Dario Cvitanich biedt zich aan tijdens de afsluitende partijvorm.
Robbert Schilder en Thomas Vermaelen vochten pittige duels uit. Hier wint Schilder. Robbert Schilder en Thomas Vermaelen vochten pittige duels uit. Hier wint Schilder.