Menu
Huntelaar trapt af voor bouw VU Kinderstad

Huntelaar trapt af voor bouw VU Kinderstad

Klaas Jan Huntelaar trapte dinsdagmiddag af voor de bouw van Ronald McDonald VU Kinderstad, waar Ajax een van de sponsors van is. Bovenop het dak van de oudbouw van de VU Kinderkliniek gaf de spits van Ajax symbolisch het startschot voor het begin van de bouw.

De VU Kinderstad wordt een plek waar zieke kinderen even kunnen vergeten dat ze ziek zijn. Zo is er, naast het door Ajax en ABN AMRO gesponserde Ajax Spelershome, een studio van Radio 538, een Endemol Theater, een Spyker-hoek waar een echte Spyker in staat, een Spottersnest voor het spotten van vliegtuigen, gebouwd door Schiphol, en een Wizzkids Corner van KPN waar kinderen kunnen computeren.

,,Als wij een klein steentje kunnen bijdragen om kinderen voor even te laten vergeten dat ze ziek zijn, moeten we dat doen", vond Klaas Jan Huntelaar. ,,Dat is erg belangrijk en ik vind het erg goed dat Ajax zo'n relatie heeft met de VU Kinderkliniek." Uit het feit dat de spits na het officiële gedeelte op persoonlijke titel een bezoek ging brengen aan de kinderafdeling, bleek de oprechte betrokkenheid van Huntelaar.

Fred Grim had de eer om het doel, dat op het dak van de Kinderkliniek was geplaatst, te verdedigen. De drie kinderen die waren uitgenodigd om een doelpoging te wagen op de oud-keeper en huidig keeperstrainer van Ajax, slaagden daar allen in.

De Ronald McDonald VU Kinderstad is als het goed is in december van dit jaar klaar.