Menu
Huntelaar uitgerust naar Waalwijk

Huntelaar uitgerust naar Waalwijk

Klaas Jan Huntelaar reist zondag uitgerust naar Brabant voor het duel met RKC Waalwijk. De spits mocht het deze week iets kalmer aandoen dan normaal. ,,Dat was eigenlijk wel even lekker.”

Huntelaar leeft ontspannen toe naar de wedstrijd tegen RKC. Huntelaar leeft ontspannen toe naar de wedstrijd tegen RKC.

Het is vrijdag druk rond het trainingsveld van Ajax. Honderden mensen benutten hun Goede Vrijdag om eens een kijkje te nemen bij het trainingsveld naast de ArenA. Er wordt stevig getraind: verschillende pass- en kaatsoefeningen, een grote partij en als afsluiter nog een paar pittige buikspieroefeningen.

De training werd afgesloten met buikspieroefeningen. De training werd afgesloten met buikspieroefeningen.

Voor Klaas Jan Huntelaar is het pas de tweede grote veldtraining deze week. Net als de andere Nederlandse internationals werkte hij deze week een redelijk licht trainingsprogramma af. ,,Zo kan je weer een beetje op adem komen”, zegt Huntelaar over het ontspannen verloop van de week. ,,Ik ben zeker nog fit, maar het seizoen is bijna ten einde en dat kan je toch gaan merken.”

Ajax was in de openingswedstrijd van het seizoen met 5-0 te sterk voor RKC Waalwijk. Of de Brabanders zondag opnieuw zo eenvoudig opzij worden gezet, durft Huntelaar niet te zeggen. ,,Toen vond ik ze niet zo goed, maar nu hebben ze natuurlijk het thuisvoordeel. Wij moeten zorgen dat we het tempo hoog houden. Dan komen de kansen vanzelf.”

En met kansen weet Huntelaar altijd wel raad. In de afgelopen drie competitiewedstrijden maakte hij zeven doelpunten. De Achterhoeker beseft dat hij zijn hoge doelpuntenproductie van de laatste weken ook dankt aan zijn ploeggenoten. ,,Natuurlijk. Het is echt een combinatie. Als het elftal goed draait, gaat het met mij ook beter.”

Mede dankzij de doelpunten van Huntelaar doet Ajax weer mee om de landstitel. PSV heeft nog maar drie punten voorsprong op de Amsterdammers. De Eindhovenaren komen zaterdagavond in actie tegen NEC. ,,Hopelijk laten ze punten liggen”, blikt Huntelaar vooruit. ,,Tegen Liverpool speelde PSV slecht, maar het kan ook ineens weer omdraaien.”