Menu
Huntelaar was ooit doelman De Graafschap

Huntelaar was ooit doelman De Graafschap

Klaas Jan Huntelaar blijkt over meerdere talenten te beschikken. De 24-jarige Ajacied was namelijk in de jeugd van De Graafschap behalve een trefzekere aanvaller ook een blauwe maandag doelman. Het keeperswerk ging de speler zo goed af dat hem werd gevraagd te blijven staan.

Klaas Jan Huntelaar deelt zijn vreugde met de meegereisde Ajax-supporters na één van zijn treffers tegen De Graafschap. Klaas Jan Huntelaar deelt zijn vreugde met de meegereisde Ajax-supporters na één van zijn treffers tegen De Graafschap.

Huntelaar bedankte voor die eer en gaf aan toch liever spits te worden. ,,Ik keepte ooit een wedstrijd tegen Demy de Zeeuw, die toen bij Go Ahead Eagles speelde", haalt Huntelaar een herinnering op aan zijn huidige ploeggenoot bij Oranje. ,,Het ging goed. Ik haalde alle ballen eruit en we wonnen met 1-0."

Ondanks dat hij alweer jaren weg is bij De Graafschap onderhoudt Huntelaar nog altijd een warme band met de Achterhoekse club. ,,Tuurlijk is dat speciaal", reageert hij op de vraag of de wedstrijd van zondag tegen De Graafschap nog speciale betekenis voor hem heeft. ,,Ik kom er natuurlijk vandaan. Ik heb er heel lang in de jeugd gezeten en ook nog een halfjaartje gespeeld. Bovendien was mijn oom ook bij De Graafschap betrokken", doelt hij op de onlangs overleden Cor Huntelaar, die een directiefunctie bekleedde bij de Doetinchemmers.

Huntelaar krijgt zondag in de Amsterdam ArenA vermoedelijk het meest te maken met Stephan Keller. De topschutter van de Eredivisie typeert de Zwitserse Superboer als een harde speler. ,,Tegen clubs die vaak heel veel verdedigen is heel weinig ruimte en kom je vaak in de duels en dat is toch altijd lastig’", blikt hij alvast vooruit. ,,Het staat buiten kijf dat we moeten winnen, maar het moet wel eerst gebeuren."

Tijdens De Graafschap - Ajax, de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen, maakte Huntelaar vier doelpunten. Het duel in Doetinchem eindigde in 1-8. Tijdens De Graafschap - Ajax, de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen, maakte Huntelaar vier doelpunten. Het duel in Doetinchem eindigde in 1-8.

Huntelaar is de laatste weken in uitstekende vorm. De teller in de competitie staat alweer op 29 treffers. Daarnaast was hij in de laatste twee interlands tegen Kroatië en Oostenrijk goed voor drie doelpunten, waarmee hij zich nadrukkelijk kandidaat stelt voor een plaats in de definitieve EK-selectie. ,,Ja, je kunt het natuurlijk nooit echt zeggen, maar ik denk wel dat ik de laatste twee wedstrijden een grote stap heb gemaakt", aldus de concurrent van bijvoorbeeld Dirk Kuijt.

Bij Oranje bespreekt Huntelaar geregeld zijn sportieve toekomst met bondscoach Marco van Basten, die na het EK aan de slag gaat als hoofdtrainer van Ajax. ,,Hij wil heel graag dat ik blijf", zegt de felbegeerde aanvaller die in Amsterdam nog een contract heeft tot juli 2010. ,,Er zit ook een gesprek aan te komen met Ajax. Daarom wacht ik gewoon af en zie wel wat er gaat gebeuren. Er moet wel iets zijn waarvan ik zeg: dit voelt goed dit ga ik doen."

Mocht Huntelaar besluiten te vertrekken, liggen alle opties open. ,,Alle landen hebben wel wat. Spanje heeft van alles wat. Engeland heeft opzwepend, enthousiast publiek en een mooie voetbalsfeer. In Italië is de sfeer in de stadions wat minder, maar die mensen zijn wel helemaal gek van voetbal. Ze leven er echt helemaal voor." Dat hij bij een eventueel vertrek naar de Serie A niet meer anoniem over straat kan, neemt de nuchtere Achterhoeker voor lief. ,,Ik ben daar eigenlijk geen type voor, maar die beleving vind ik wel mooi. De extreme emoties die bij het voetbal loskomen zijn interessant."

Ajax - De Graafschap live op je pc zien?
Ga naar de website van Planet Voetbal >>