Menu
Huntelaar weer op de goede weg

Huntelaar weer op de goede weg

De grassprieten op het trainingsveld naast de ArenA kregen het deze ochtend zwaar te verduren. Lange moddersporen waren na afloop stille getuigen van een pittige en intensieve, maar soms ook ontspannen oefensessie.

De door internationale verplichtingen nog steeds uitgedunde selectie leefde uiterlijk ontspannen toe naar het treffen met FC Groningen. Als de internationals donderdag weer terugkeren op het vertrouwde nest, kan collectief worden uitgekeken naar de naderende competitietopper. Zaterdagavond vanaf 19.30 uur staan de Amsterdammers en Groningers tegenover elkaar in het veld. De Amsterdam ArenA is dan het strijdtoneel.

Maarten Stekelenburg plukt een hoge bal van keeperstrainer Fred Grim uit de lucht. Maarten Stekelenburg plukt een hoge bal van keeperstrainer Fred Grim uit de lucht.

Hedwiges Maduro en Mauro Rosales werkten, apart van de groep, hun trainingsprogramma af. Tom de Mul en Klaas Jan Huntelaar trainden het leeuwendeel van de training mee met de fitte spelers. Voor de gewenste finishing touch besloten de aanvallers de ochtendtraining met een serie pittige loop-, draai- en schietoefeningen. Vooral tijdens de intensieve sprintjes plus het kap- en draaiwerk vlogen de graspollen door de lucht. Het loopvlak bij enkele oefeningen was niet veel groter dan twee à drie vierkante meter. Intensiever kan de trainingsgrond niet worden gebruikt. Het enthousiasme waarmee Laurens Ebben het beste in zijn spelers naar boven wil halen, maakt de spelers, zo mogelijk, nog fanatieker.

De Mul en Huntelaar knokken zich terug van licht blessureleed. Het duo werd, zo moge duidelijk zijn, allesbehalve gespaard. ,,Het gaat met mijn blessure weer de goede kant op’’, concludeerde Huntelaar, weer op krachten gekomen, na de training. Het herstel van de gekwetste linkerenkel verloopt voorspoedig, wil de spits er maar mee zeggen. ,,Alleen tijdens het schieten heb ik nog wat last. Ook de controle tijdens het sturen van de bal kan beter.’’

Lopen, draaien en de bal secuur terugschieten. Tom de Mul kijkt toe hoe Huntelaar de bal richting Ebben passt. Lopen, draaien en de bal secuur terugschieten. Tom de Mul kijkt toe hoe Huntelaar de bal richting Ebben passt.

Met alle intensieve zorg van de medische staf moet Huntelaar er binnen afzienbare tijd weer bovenop zijn. Iedereen wil de aanvaller liefst zo snel mogelijk weer fit zien. ,,Dit is mijn eerste echte blessure’’, vertelde Huntelaar. ,,Of het moeilijk is om een periode geen wedstrijden te spelen? Het kan altijd erger. Gelukkig is er aan mijn enkelbanden niets kapot gegaan. Dan sta je er veel langer naast. Zeker als je het vergelijkt met blessures die anderen hebben, of hebben gehad, valt mijn enkelblessure nog mee.’’
Maandag trainde Oranje in de Amsterdam ArenA. Vlak voordat het Nederlands elftal het hoofdveld van de ArenA betrad, stapte Huntelaar van het trainingsveld. De aanvaller moest vanwege de vermaledijde blessure afzeggen voor de interlands tegen Bulgarije en Albanië. De fitte internationals en de geblesseerde Ajacied (met de status van Oranje-speler) ontmoetten elkaar op het parkeerdek van de ArenA. ,,Als ik fit was geweest had ik graag bij Oranje willen zijn. Maar ik vind het niet moeilijk om die jongens, tussen twee interlands, aan het werk te zien. Ajax heeft op dit moment de prioriteit. Ik heb afgelopen zaterdag in elk geval genoten van de wedstrijd tegen Bulgarije. Ook aanvallend zag het er fraai uit.’’

Jeugdtrainer Bryan Roy liep een ochtend mee met de technische staf van de A-selectie. Dinsdagmiddag traint Roy weer zijn spelers van de B1. Jeugdtrainer Bryan Roy liep een ochtend mee met de technische staf van de A-selectie. Dinsdagmiddag traint Roy weer zijn spelers van de B1.