Menu
Huntelaar weer twee prijzen rijker

Huntelaar weer twee prijzen rijker

Klaas Jan Huntelaar kreeg tijdens de 25ste uitreiking Voetballer van het Jaar twee prijzen. Voor Talent van het Jaar en als topscorer.

Johan Cruijff en Klaas Jan Huntelaar; twee Ajacieden, drie prijzen. Johan Cruijff en Klaas Jan Huntelaar; twee Ajacieden, drie prijzen.

Met twee prijzen was Ajacied Klaas Jan Huntelaar maandagavond tijdens de uitreiking Voetballer van het Jaar een van de hoofdpersonen. Als topscorer van het seizoen 2005-2006 met 33 goals ontving de spits een prijs en bovendien werd Huntelaar Talent van het Jaar, wat hem de Johan Cruijff prijs opleverde. Met het winnen van de KNVB-Beker, de gouden medaille op het EK-21 en de Johan Cruijff Schaal, vult de prijzenkast van Huntelaar zich de afgelopen maanden in hoog tempo.

Uit handen van Gertjan Verbeek kreeg Klaas Jan Huntelaar de bokaal voor Topscorer van het seizoen. Uit handen van Gertjan Verbeek kreeg Klaas Jan Huntelaar de bokaal voor Topscorer van het seizoen.

Uit handen van de naamgever van de Talentenprijs kreeg Klaas Jan Huntelaar een prachtig beeldje als Talent van het jaar en hij mag bovendien een Cruijff Court laten aanleggen op een door hem gekozen locatie. Van zijn voormalige Heerenveen-trainer Gert Jan Verbeek kreeg hij bovendien de bokaal die hoort bij Topscorer van het jaar. Zijn huidige trainer Henk ten Cate liet tijdens de uitzending weten dat Klaas Jan Huntelaar ook de volgende toegekende strafschop van Ajax zal nemen. Daar doen zijn recente twee missers tegen Manchester United en NAC niets aan af. ,,Wij hebben vertrouwen in hem", aldus de trainer.

Johan Cruijff kreeg uit handen van Henk Kesler de Rinus Michels oeuvreprijs. Johan Cruijff kreeg uit handen van Henk Kesler de Rinus Michels oeuvreprijs.

Ook de uitreiking van de Gouden Leeuw, de Rinus Michels oeuvreprijs, kreeg een Ajax-tintje, want winnaar daarvan werd niemand minder dan Johan Cruijff. Henk Kesler reikte de prijs uit aan Nederlandse beste voetballer ooit. ,,Wij vonden dat jij de enige was die hij voor deze prijs in aanmerking kwam,” sprak de directeur van de KNVB. ,,Los van het feit dat je schitterde op het veld ben je ook coach geweest. En niet de slechtste denk ik. Bovendien ben je maatschappelijk geëngageerd en dat toon je onder andere met de Johan Cruijff Academy. Jij bent iemand die deze prijs meer dan verdient!”

De belangrijkste prijs van de avond ging naar Dirk Kuyt, die het publiek verraste met een duet met Jan Smit. De net naar Liverpool getransfeerde Katwijker won de Gouden Schoen die hij uit handen kreeg van zijn ernstig zieke vader. Philip Cocu legde beslag op de Zilveren schoen en oud-Ajacied Tim de Cler was de winnaar van de Bronzen schoen.