Menu
Huntelaar zet nieuwe stap in herstel

Huntelaar zet nieuwe stap in herstel

Luttele dagen na zijn terugkeer op het trainingsveld, had Klaas Jan Huntelaar maandag eindelijk weer contact met de bal. ,,Het gaat de goede kant op’’, stelde een letterlijk en figuurlijk goedgemutste Huntelaar na de ochtendsessie.

Na drie kwartier trainen werkte Klaas Jan Huntelaar samen met fysiotherapeut Frank van Deursen de eerste baloefeningen af. Na drie kwartier trainen werkte Klaas Jan Huntelaar samen met fysiotherapeut Frank van Deursen de eerste baloefeningen af.

Twee dagen voor het uitduel tegen AZ was de rentree van Huntelaar op het trainingsveld groot nieuws voor alle Ajax-volgers. Vrijdag beperkten de ‘veldwerkzaamheden’ van de Ajacied zich nog tot loopoefeningen.

De jarige Van Deursen houdt de tussentijden van Huntelaar scherp in de gaten. De jarige Van Deursen houdt de tussentijden van Huntelaar scherp in de gaten.

De spits, die twee weken terug in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam zijn enkelband afscheurde, lijkt sneller te herstellen dan verwacht. Deze maandag was daar alweer het eerste balcontact. ,,Ik kan nog niet alles, maar het gaat langzaam aan wel steeds iets beter’’, temperde Huntelaar al te groot optimisme over het snelle herstel van zijn linkerenkel. ,,Het is na deze training weer de vraag hoe de enkel hierop reageert. Hij is natuurlijk nog niet helemaal top.’’

Fysiotherapeut Frank van Deursen begeleidde de topschutter tijdens zijn revalidatietraining op het oefenveld. De fysio stelde de speler fysiek en conditioneel aardig en langdurig op de proef. Gewapend met een stopwatch en hartslagmeter hield Huntelaar ook zelf zijn vorderingen in de gaten. ,,Ik richt me niet op een bepaalde wedstrijd of op een bepaalde datum waarop ik weer wedstrijdfit wil zijn’’, vertelde Huntelaar aan de rand van het trainingsveld. ,,De enkelband is wel afgescheurd geweest. Zoiets kost gewoon tijd om goed te herstellen. Natuurlijk keer ik het liefst zo snel mogelijk terug. Maar dat alles goed geneest, is het belangrijkste. Ik richt me voorlopig puur op een goed en zo optimaal mogelijk herstel.’’

Na ruim drie kwartier hardlopen, dribbelen en de spieren rekken en strekken onder winterse omstandigheden, was het eerste balcontact daar. De eerste adidasballen werden nog wat voorzichtig beroerd. Al snel werden krachtiger schoten gelost. Soms richting de Ajax-fysio, maar uiteindelijk toch losjes en vrijuit naar het doel. Een enkele bal verdween over het doel, sommige inzetten belandden keurig in de kruising. ,,De enkel is nu ingetapet. Dus het voelt iets zwaarder en daardoor minder vrij aan. Schieten is daarom nog iets lastiger.’’

Huntelaar werd kort gezelschap gehouden door zijn fitte selectiegenoten. Bijna alle Ajacieden die zondag in actie kwamen in Alkmaar werkten een korte uitlooptraining af. De doelmannen Dennis Gentenaar en Kenneth Vermeer waren, net als Huntelaar, langer aan het werk te zien. Keeperstrainer Carlo l’Ami stelde de doelmannen in uiteenlopende oefenvormen flink op de proef. Na ruim anderhalf uur trainen hielden ook de keepers en hun trainer het voor gezien.

De Ajacieden die zondag in actie kwamen tegen AZ liepen kort uit op het trainingsveld. De Ajacieden die zondag in actie kwamen tegen AZ liepen kort uit op het trainingsveld.
Keeperstrainer Carlo l'Ami liet zijn keepers Kenneth Vermeer en Dennis Gentenaar anderhalf uur lang trainen. L'Ami koos verschillende oefenvormen. De trainer gebruikte onder meer een houten bank voor een kaats- en schietoefening. Keeperstrainer Carlo l'Ami liet zijn keepers Kenneth Vermeer en Dennis Gentenaar anderhalf uur lang trainen. L'Ami koos verschillende oefenvormen. De trainer gebruikte onder meer een houten bank voor een kaats- en schietoefening.