Menu

Huurlingen weten het net te vinden

De door Ajax verhuurde voetballers spelen zich bij hun nieuwe clubs flink in de kijker. Zondagmiddag kon iedereen zien hoe Nourdin Boukhari en Stefano Seedorf beiden doel troffen voor NAC tegen Ajax. Maar zij waren niet de enigen die succesvol waren.

Cristian Chivu trof voor AS Roma opnieuw doel uit een vrije trap. De Romeinen kwamen bij Juventus tot twee keer toe terug van een achterstand en sleepten zo in Turijn een 2-2 gelijkspel uit het vuur.

Het doelpunt dat Richard Knopper namens SC Heerenveen maakte, was de eerste van de middenvelder in Friese dienst. Hij benutte de rebound na het schot van Mika Vayrynen, die ooit nog stage liep bij Ajax. Veel schoot de ploeg van Foppe de Haan er echter niet mee op, want tegen AZ leden Knopper en de zijnen een 3-1 nederlaag.

Youssouf Hersi had meer plezier van zijn doelpunt. De behendige NEC-speler zette zijn ploeg op 0-2, zag echter wel Volendam terugkomen tot 2-2 maar uiteindelijk namen de Nijmegenaren alsnog de punten mee naar huis, 2-3.

Kiran Bechan is door Ajax verhuurd aan Sparta. Daar pikt de aanvaller regelmatig zijn doelpunt mee en ook het afgelopen weekeinde kwam hij tot scoren. Bechan schoot in de 72ste minuut de openingstreffer achter de doelman van Go Ahead. Uiteindelijk zou er nog vier keer worden gescoord, waarbij Sparta nipt aan het langste eind trok: 2-3.

Pius Ikedia scoorde niet voor het winnende RBC bij ADO Den Haag.

Kwame Quansah viel in bij AIK tegen IF Elfsborg in de Zweedse competitie. Hij scoorde niet, maar AIK won met 4-0.