Menu
Hyun Jun Suk geeft @ntwoord

Hyun Jun Suk geeft @ntwoord

Via een e-mail aan Ajax.nl konden supporters een vraag stellen aan Hyun Jun Suk. De Koreaanse spits van Ajax vertelt onder meer over kimchi, zijn band met de supporters en de Nederlandse les.

Denk je dat Ajax nog kampioen wordt?
Egbert Nijland, Delden
In het Nederlands: ,,Natuurlijk!”

Waarom probeerde je uitgerekend bij Ajax mee te trainen en niet bij een andere club?
Ashley Pandsman, Diemen
,,Vanaf het begin wist ik al dat Ajax de grootste club van Nederland is. In Korea heb ik veel videobeelden van vroeger gezien. Daardoor was ik goed op de hoogte dat Ajax een grote club in Europa is, groter ook dan PSV. Ondanks dat er de afgelopen jaren meerdere Koreaanse spelers bij PSV hebben gespeeld, heeft Ajax veel meer aanzien bij mij. Daarom ik wilde ik sowieso naar Amsterdam in plaats van bijvoorbeeld naar Eindhoven.”

Wat vond je van de massale aanmoedigingen toen je ging warmlopen in de ArenA?
Martijn van den Bovenkamp, Ede
,,Toen dat voor de eerste keer gebeurde was het net of ik aan het dromen was. Ook nu nog krijg ik telkens kippenvel als ik warmloop en de supporters me toejuichen. Dat soort taferelen kende ik eigenlijk alleen van de televisie. Het is fantastisch dat ik het nu ook zelf mag meemaken. De eerste keer bleef ik maar klappen richting de supporters, maar later hebben de trainers me aangegeven dat het verstandiger is om één of twee keer te klappen zodat ik me daarna helemaal kan concentreren op het warmlopen. Ik moet immers wel goed voorbereid kunnen invallen.”

Met wie kan je het beste opschieten bij Ajax?
Camilla van den Herik, Krimpen aan de Lek
Hij denkt even na en begint dan op zijn vingers te tellen: ,,Kennedy, Aissati, Gregory, Eriksen, Vertonghen. Eigenlijk kan ik niet één specifiek iemand uitkiezen. Binnen de selectie heerst een hele goede sfeer. Ik kan met iedereen goed opschieten.”

Eet je (nog steeds) het Koreaanse gerecht kimchi nu je in Nederland woont?
Kaylir de Pundert, Middelburg
,,Zeker! Ik eet sowieso minstens twee keer per week bij een Japans/Koreaans restaurant in Amsterdam. De kimchi hoef ik dus niet te missen.”

Suk in actie tijdens Jong Ajax - Jong Feyenoord (3-0), afgelopen maandag. Suk in actie tijdens Jong Ajax - Jong Feyenoord (3-0), afgelopen maandag.

Mis je dingen uit Zuid-Korea?
Luc Bakker, Wognum
,,Er zijn niet zozeer dingen die ik mis. Het heeft in mijn geval meer met taal te maken. In Korea spreek ik de taal vloeiend. Dan is het een stuk gemakkelijker om af en toe lol te maken tijdens een training. Bij humor is taal belangrijk. Dat is voor mij dus ook weer een goede reden om snel de Nederlandse taal volledig onder de knie te krijgen.”

Wat doe je zoal in je vrije tijd?
Merel, Stellendam
,,Bellen met familie en vrienden in Korea. Ik kijk ook veel Koreaanse series en films. En slapen. Ik hou erg van slapen!”

Op welke punten kun je jezelf als voetballer nog verbeteren?
Alex van Heusden, Hillegom
,,Ik wil vooral rust in mijn spel krijgen. En mijn passing wil ik verder ontwikkelen.”

Wat was voor jou het moeilijkste moment in Nederland tot nu toe?
Richard Dekens, Maastricht
,,Er was niet iets specifiek moeilijk. Al kost de Nederlandse les me wel veel energie. Vooral in het begin was dat zo. Zeker omdat ik heel fanatiek bezig ben tijdens de lessen. Daarnaast moest ik telkens al om 8.00 uur bij de lerares zijn, zodat ik voor de training mijn les kon volgen. Dat was wel even zwaar, maar gelukkig gaat het me steeds gemakkelijker af.”

De supporters hebben je positief ontvangen, je bent zonder al te veel speelminuten gemaakt te hebben al aardig populair. Wat doet dat met je?
Mike Bode, Oldenzaal
,,Daar ben ik de supporters erg dankbaar voor. De aanmoedigingen tijdens wedstrijden stimuleren me enorm. Ook vragen ze me vaak na trainingen of ik met ze op de foto wil gaan. En in Amsterdam herkennen ze me inmiddels soms op straat. Dat vind ik erg leuk.”

Je hebt het afgelopen seizoen geweldige dingen meegemaakt. Een prachtig verhaal. Ga je er een boek over schrijven?
Giovanni Bragaputra, Zoetermeer
,,Als ik ooit in de toekomst een groot voetballer zou worden, dan zit er na afloop van mijn carrière wellicht een boek in. Op dit moment sta ik echter pas aan het begin van alles.” En dan, met een grote glimlach: ,,Nu valt er nog niets te schrijven, toch? Haha.”

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst