Menu
HZVV traint hard voor duel met Ajax

HZVV traint hard voor duel met Ajax

Hoogeveense Zaterdag Voetbal Vereniging (HZVV) speelt donderdagavond een oefenduel met Ajax 1. Voor de Ajacieden, die momenteel in De Lutte verblijven voor een trainingskamp, is het de vierde oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen.

Ook de Hoogeveners zitten niet stil. HZVV, uitkomend in de eerste klasse E, is volop bezig met de voorbereidingen op het treffen met de Amsterdammers. De selectie traint hard en werkt zich in het zweet. ,,Het is vooral belangrijk dat de spelers lekker in het ritme komen en aan elkaar kunnen wennen’’, zegt assistent-trainer Arne ter Heide op de website van HZVV.

Voor het team van trainer Martin Jol is het een opnieuw een goede krachtmeting in voorbereiding op het aankomend seizoen. De gespeelde oefenduels met WKE (1-7), Ajax Cape Town (3-2) en DWV (1-10), won Ajax met prima cijfers. Het aantal gemaakte doelpunten is ook HZVV niet onopgemerkt gebleven. Het doel van de Hoogeveense tegenstander is daarom zo min mogelijk tegendoelpunten krijgen. ,,Dat willen we niet bewerkstelligen door ons volledig in te graven’’, vervolgt Ter Heide over de wedstrijd tegen Ajax. ,,We proberen natuurlijk om zelf ook een doelpunt te maken!’’

Ajax stond in 1985 ook al tegenover HZVV in een vriendschappelijke wedstrijd. De Amsterdammers wonnen toen met 9-1.

De aftrap van de oefenwedstrijd HZVV - Ajax is om 19.30 uur op Bentinckspark.

Foto: Pro Shots/Marnix van Wijk