Menu

"I kiss football!"

Sonny, vermoedelijk ’s werelds grootste voetbalfan, komt donderdag 5 juli persoonlijk in de ArenA de nieuwe clubtenues overhandigen aan de nieuwe spelers van Ajax. adidas introduceert dan de nieuwe outfits voor de Amsterdamse club.

Sonny is geobsedeerd door alles wat met voetbal te maken heeft. De jongen-met-de-bal-aan-de-voet is geboren op de dag van de WK-finale van 1978 en hij speelt het spelletje al zo lang als hij zich kan herinneren. Sindsdien volgt hij het voetbal met grote passie en zijn kennis van voetbal is dan ook fenomenaal. Op een dag besluit hij zijn thuis in Zuid-Afrika (en het team waarvoor hij speelt, de Mofolo Colts) te verlaten om een bedevaart te maken langs de wereld van het voetbal, zodat hij zijn favoriete teams, stadions en spelers kan zien.

Toen Sonny te horen kreeg dat Ajax op 5 juli de eerste training afwerkt, moest hij daar gewoon bij zijn. Dat Ajax op die dag ook nog eens de nieuwe adidas tenues aantrekt maakt het voor Sonny alleen maar spannender. Als voetbalfan in hart en nieren weet hij namelijk als geen ander wat een clubshirt betekent voor de ware supporter.