Menu

Ibrahimovic, als een vis in het water

Sinds maandag staat Zlatan Ibrahimovic weer tussen zijn collega's op het trainingsveld. De Zweedse spits weet ondertussen alle ogen op zich gericht. De supporters en de media, en hijzelf waarschijnlijk nog het meest, kijken reikhalzend uit naar zijn terugkeer.

Daarbij wordt voor het gemak vergeten dat het de laatste weken vooral misging bij de aanvoer richting spits. Daarom werd er deze woensdag ook veel getraind op de combinaties en vooral de een-twee.

Door het centrum, over de zijkanten en daarna afronden op doel. De keepers kregen veel te doen. Ook bij hen is de concurrentiestrijd weer in alle hevigheid losgebarsten nu Bogdan Lobont zijn wedstrijd bij Jong Ajax achter zijn naam heeft staan. Elke speler moet na een lange blessureperiode eerst bij het team van John van 't Schip en Marco van Basten spelen. Lobont kreeg maandagavond echter weinig te doen in het in 0-0 eindigende duel tegen FC Utrecht. Maar in de tussentijd heeft Maarten Stekelenburg in het eerste ook zijn waarde bewezen. Dat wordt dus nog een lastige keuze voor de trainer.

Of Ronald Koeman hetzelfde principe van eerst een wedstrijd in het tweede spelen, ook hanteert bij zijn spits, moeten we afwachten. De Zweed heeft net twee trainingen met de groep afgewerkt. Daarin liet hij zich horen en zien. Koeman had tijdens het trainingskamp in Portugal hem, samen met Rafael van der Vaart, aangewezen als nieuwe leider van Ajax. Dus voegde Ibrahimovic woensdag de daad bij het woord. Hij stuurde de jonge spelers Tom de Mul en Nicolae Mitea aan, klapte spontaan bij fraaie treffers van zijn ploeggenoten en adviseerde volop aan zijn collega's.

Ibrahimovic zat in het blauwe team, maar kon (nog) niet de eerste prijs boven zijn hoofd heffen. In de drie partijen van twee keer vier minuten was het team van Tomás Galásek het sterkste, en dat terwijl de Tsjech met Anthony Obodai, Daniël de Ridder, Jelle van Damme en Sander Boschker in het eerste duel met liefst 4-1 achterkwam in de eerste helft. Daarna stond de organisatie als een huis bij 'Geel' en met een 5-4 winst sloot de latere winnaar af. Rood en Blauw werden met respectievelijk 5-2 en 6-1 aan de zegekar gebonden.

In de partijen ontbraken de grieperige Rafael van der Vaart, Johnny Heitinga en Maxwell. Zij verlieten voor die krachtmeting het veld. Steven Pienaar werd ook nog uit de partij gehouden. Hij krijgt binnenkort een test waaruit de kracht van zijn been moet blijken. Is die kracht voldoende dan wordt de Zuid-Afrikaan vrijgegeven voor hele training en mag hij zich in de persoonlijke duels gaan storten.