Menu

Ibrahimovic heeft geen moment getwijfeld

,,Sometimes you have to give blood, sweat and tears to go through", verklaarde Zlatan Ibrahimovic na afloop van Ajax - Grazer AK. De beschouwing typeerde het karakter van de wedstrijd. Ajax speelde het tweede deel van de wedstrijd niet goed, maar door een goede instelling van de ploeg haalde Ajax de Champions League.

Grazer AK op zijn beurt probeerde Ajax met hard spel te bestrijden. De Oostenrijkers incaseerden maar liefst acht gele kaarten. Bij twee spelers leidde dat tot rood. Ibrahimovic had deze fysieke oorlogsvoering verwacht. ,,Wij zijn dat in Nederland minder gewend. Ik had het ook, gezien de uitwedstrijd, wel verwacht. Het hoort erbij." Ibrahimovic, die tegen RBC de hele wedstrijd op de bank zat, scoorde in de vijftiende minuuut de openingstreffer van het duel. ,,Met mijn hoofd nog wel en dat gebeurt niet veel", verklaarde hij zelf lachend. ,,Ik kreeg de bal volgens mij uit een voorzet van Maxwell en kon er net bij met mijn hoofd. De goal was een bevrijding voor me. Ik heb er trouwens nooit aan getwijfeld dat we door gingen. Zij speelden soms goed, omdat wij slecht speelden. Ik hoop dat we bij een paar mooie grote clubs in de poule komen."

Ronald Koeman had vandaag ook voor Victor Sikora in plaats van Wamberto op de linkerflank gekozen. Sikora werkte hard, maar werd naar eigen zeggen weinig in het spel betrokken. ,,Vooral de eerste helft ging er veel naar Pienaar en Grygera. Koeman had mij de opdracht gegeven om het veld breed te houden. Pienaar kon iets meer naar binnen trekken. Misschien dat het daar een beetje aan lag, maar op zich maakte het niet uit, want we speelden de eerste veertig minuten goed, vond ik. De tweede helft heb ik alles uit de kast getrokken en me leeg gespeeld."

Wie geen deel uitmaakte van de basiself was Wesley Sneijder. Na afloop was hij echter erg blij en opgelucht met het behalen van de Champions League. ,,Dit was een ongelooflijk belangrijke wedstrijd voor ons. Als het dan zo afloopt, dan mag je heel blij zijn. Ik was natuurlijk teleurgesteld dat ik niet in de basis stond, maar Koeman heeft het er met mij over gehad. Het is niet zo dat ik het kind van de rekening ben van het mindere spel in de eerste twee wedstrijden van de competitie. Hij heeft nog steeds vetrouwen in mij. En ik kijk uit naar het spelen in de Champions League. We hebben het gehaald en de druk is wat dat betreft ook een beetje van de ploeg afgevallen."

Daar sloot aanvoerder Rafael van der Vaart zich bij aan. ,,Ik ben enorm opgelucht. Hoewel het vandaag weer niet super liep, overheerst de blijdschap. De komende weken moeten we keihard werken aan het voetbalgedeelte."