Menu

Ibrahimovic: 'Ik zocht ruimte om te schieten'

Over het tweede doelpunt van Zlatan Ibrahimovic tegen NAC zal nog niet het laatste gezegd en geschreven zijn. De Zweed stuurde de hele defensie van NAC het bos in met zijn kap-en draaibewegingen om vervolgens simpel de bal in het doel te rollen. Ibrahimovic zelf was er vrij nuchter onder, hoewel zijn breedste glimlach zijn blijdschap duidelijk verried.

,,Het belangrijkste is dat we drie punten hebben", begon Ibrahimovic zijn analyse rustig. ,,Ik doe altijd mijn best en probeer zo goed mogelijk te spelen. En vandaag speelde ik goed. We hebben met 6-2 gewonnen en daarom ben ik blij."

Maar dat was natuurlijk niet het enige waar de Zweed zo blij mee was. ,,Ik kreeg de bal en probeerde te schieten. Dus wilde ik ruimte maken, maar ik kwam elke keer net te laat en moest ik opnieuw ruimte zoeken. UIteindelijk lukte dat en kon ik inschieten", beschreef de spits zijn werelddoelpunt. ,,In Zweden heb ik ook wel eens zo gescoord, maar deze komt toch zeker hoog in het lijstje 'Mooiste Doelpunten' van mij."

,,Het was geen intuïtie", legde Ibrahimovic uit. ,,Om zoiets te doen moet je nadenken. Het leek op een slalom maar dat was het niet. Ik had de hele tijd controle over de bal. Zoals ik al zei, ik zocht ruimte om te schieten en te scoren en uiteindelijk lukte dat."

Na het doelpunt zocht Ibrahimovic teamgenoot Nicolae Mitea op aan de zijlijn. ,,Mitea zei voor de wedstrijd tegen me: 'Kom naar me toe als je scoort'. En dat deed ik."

Teamgenoot Johnny Heitinga kon zijn ogen bijna niet geloven toen hij Ibrahimovic zijn doelpunt zag maken. ,,Onwaarschijnlijk goed", vond de verdediger. ,,Het was net een zaalvoetbaldoelpunt. Het was genieten. De hele tweede helft was trouwens goed."

Heitinga vond de eerste drie kwartier niet al te best. ,,Het was wat tam, het tempo lag te laag, het was allemaal wat flauwtjes. In de rust is dat gezegd en daarna kwamen we fris uit de kleedkamer. We wilden attractiever voetballen en dat hebben we gedaan. In de eerste thuiswedstrijd wilden we laten zien dat we er klaar voor zijn. Iedereen zegt wel dat Ajax dit seizoen weer kampioen gaat worden, maar dat moeten we wel waarmaken. De tweede helft was een stuk beter."

Het derde doelpunt van Ajax kwam van de voeten van Heitinga. ,,Ik had nog wel twee doelpunten kunnen maken. De eerste mogelijkheid om te scoren voor mij, had het schot te weinig power. Maar het is natuurlijk altijd lekker om te scoren.''