Menu

Ibrahimovic schiet het meest op doel in UEFA Champions League

Na twee duels in de UEFA Champions League voert Zlatan Ibrahimovic de lijst aan van spelers die de meeste doelpogingen hebben gewaagd. De Ajacied schoot, net als Andriy Shevchenko van AC Milan, het meest tussen de palen, zes keer.

De UEFA houdt overal lijstje van bij. Van doelpuntenmakers tot kaartenpakkers, van schoten op doel tot aantal keer dat een speler buitenspel stond. Hierbij een klein overzicht.

Ibrahimovic nam het vaakst het vijandelijke doel onder vuur. Van die zes doelgerichte schoten, viel er echter geen één binnen. De topscorer van Ajax in de UEFA Champions League is momenteel Wesley Sonck, die beide treffers tegen Club Brugge maakte.

Ibrahimovic komt ook voor bij de spelers met de 'meeste' assists, namelijk één. De lijstaanvoerder daar heeft er twee, dus de Zweed is nog volop in de race. Maxwell komt voor in het rijtje 'Shots Wide'. De Braziliaan miste tot drie keer toe richting aan zijn schoten die wel het label 'doelpoging' meekregen.

Ook opvallend is dat Ajax nog geen enkele keer voor buitenspel is afgevlagd, volgens de statistieken op uefa.com.

In het klassement der gele kaarten neemt Rafael van der Vaart een hoge positie in. Hij heeft nu twee waarschuwingen op zijn naam staan. Bij een derde volgt een automatische schorsing. Niet verwonderlijk in dat licht is het dat de vice-aanvoerder met zeven overtredingen de Ajacied is met de meeste onreglementaire acties achter zijn naam.

De Ajacied die de meeste overtredingen moest incasseren is Wesley Sonck. In de 144 minuten die hij meespeelde, kreeg hij vijf keer een vrije trap mee.