Menu
Ibrahimovic sì,  Ibrahimovic no?

Ibrahimovic sì, Ibrahimovic no?

Hoewel een speler van naam, Alessandro Del Piero, trainer Fabio Capello naar de Champions-Leaguepersconferentie vergezelde, ging alle aandacht dinsdagavond uit naar een andere speler: Zlatan Ibrahimovic. De Zweed is na zijn veelbesproken transfer naar Juventus weer terug in Amsterdam. ,,En dat geeft een goed gevoel", verklaarde Zlatan Ibrahimovic na afloop van de training.

De spits van Juventus reist in bijzonder goede vorm af naar zijn oude club. Ibrahimovic scoorde in de afgelopen vier officiële wedstrijden maar liefst acht keer. In zijn laatste drie wedstrijden voor Ajax scoorde hij drie keer; voor het Zweedse elftal maakte hij vier doelpunten tegen Malta en afgelopen zondag scoorde hij bij zijn debuut voor Juventus in de uitwedstrijd tegen Brescia een doelpunt. Of hij Fabio Capello meteen heeft kunnen overtuigen en dus woensdagavond in de basis zal beginnen, werd op de persconferentie niet duidelijk. ,,Ik maak mijn opstelling morgen aan mijn spelers bekend, maar ik vind niet dat ik Ibrahimovic moet ontzien, omdat hij nu toevallig tegen zijn oude club zou kunnen gaan spelen. Ibrahimovic zou daar trouwens prima mee omgaan, want het is een speler met fantastische kwaliteiten. Ik volg hem al lange tijd."

Zlatan lijkt de commotie over zijn wel of niet meespelen weinig te deren. Met zijn karakteristieke nuchterheid groette hij bij aankomst met de bus op de Amsterdam ArenA oude bekenden en na afloop van de training had hij even tijd om bij te praten. ,,Ik ben blij bij Juventus. Het is een nieuwe stap in mijn voetbalcarrière, die ik moest nemen. In Turijn ben ik goed opgevangen en ik voel me goed in de groep", vertelt de Zweed.

Hoewel hij pas enige tijd weg is uit Amsterdam, komen bij het weerzien van de Arena toch gemengde gevoelens naar boven. ,,Niet over de transfer zelf, want daar moeten we over ophouden. Veel journalisten vragen daar namelijk naar. Nee, ik bedoel dat ik de stad Amsterdam en mijn collega's mis. Maar dat is normaal, lijkt me, als je hier zo lang hebt gespeeld."

Woensdagavond om 20:45 uur hoopt hij op een warm welkom van het Amsterdamse publiek, waarmee hij na een moeilijke start een goede band opbouwde. Mocht hij scoren dan juicht hij niet. Ibrahimovic is trots om oud-Ajacied te mogen zijn. ,,Juichen zou naar mijn oud-collega's en de Ajax-fans niet op zijn plaats zijn. Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen, want ik weet niet eens of ik speel. Dat horen we morgen pas van de trainer."