Menu

Ibrahimovic van Juventus naar Inter

Zlatan Ibrahimovic vertrekt bij Juventus. De voormalige aanvaller van Ajax speelt de komende vier jaar bij Internazionale. Dat maakte de clubleiding van 'Juve' donderdag bekend.

Inter betaalt 24,8 miljoen euro voor Ibrahimovic. De Zweedse spits drong aan op een vertek bij Juventus, nadat die club wegens het grootschalige fraudeschandaal was teruggezet naar de Serie B. Voorzitter Giovanni Cobolli Gigli en trainer Didier Deschamps wilden Ibrahimovic eerst niet laten gaan, maar de 24-jarige international forceerde een breuk. Hij kwam vrijdag niet opdagen tijdens een oefenwedstrijd tegen Spezia.
Ibrahimovic is niet de eerste speler die bij Juventus vertrekt. Patrick Vieira maakte onlangs eveneens de overstap naar Internazionale. Verder kozen Lilian Thuram en Gianluca Zambrotta voor FC Barcelona en verkasten Fabio Cannavaro en Emerson naar Real Madrid.
Bij Inter krijgt Ibrahimovic ondermeer concurrentie van Hernan Crespo. De Milanese club nam de spits maandag over van Chelsea. Ook beschikt Inter over de Braziliaanse international Adriano. Ibrahimovic speelde ruim drie seizoenen bij Ajax. Hij maakte 35
competitiedoelpunten. In augustus 2004 vertrok hij bij de Amsterdammers op een vergelijkbare manier als nu bij Juventus.
Voor Juventus maakte Ibrahimovic in twee seizoenen 23 competitietreffers.

Bron:ANP