Menu
Iconen voor 66e keer bijeen op reünie

Iconen voor 66e keer bijeen op reünie

De 66e reünie van de Bordjesclub had vrijdagavond plaats in het restaurant van de Toekomst. De leden van Ajax die minimaal 25 jaar lid zijn, krijgen - zo schrijft de traditie voor - een fraai bordje en voor hen is deze avond ruim zestig jaar geleden in het leven geroepen. Ook de gasten die door de Bordjesclub worden uitgenodigd krijgen hun eigen aandenken aan de avond in de vorm van een bordje.

Ajacieden die 25 jaar lid zijn van de club krijgen een bordje uitgereikt. Afgelopen maand kreeg onder andere Danny Blind zo'n porseleinen ereteken. Hij is sinds dit jaar 25 jaar lid. Ook voor Ton Pronk was het een bijzonder jaar, net als voor Bennie Muller. Zij zijn al 60 jaar aan de club verbonden. Maar ook de bij het grote publiek iets minder bekende Marcel Grootenboer (25 jaar lid), Edwin Fischer (40 jaar lid), Peter Hendriks, Kees Timman (40 jaar lid), Dick v.d. Berg, Frans Grootenboer, Karel Moos en Cor ter Beek (75 jaar lid) zijn dit jaar de jubilarissen binnen de Bordjesclub.

Het oudste (ere-)lid van Ajax Wim Schoevaart ontbrak uiteraard niet op de traditionele avond. Aan zijn zijde erelid André Kraan. Het oudste (ere-)lid van Ajax Wim Schoevaart ontbrak uiteraard niet op de traditionele avond. Aan zijn zijde erelid André Kraan.

Het is een goede traditie dat de Bordjesclub ook enkele niet-leden met een speciale staat van dienst uitnodigt op hun feestelijke diner. Dit jaar waren ondere andere Marjon van Nielen (wedstrijdsecretaris zaterdagamateurs), Casimir Westerveld (jeugdtrainer) en Els Bergkamp (vrijwilligster) te gast. Zij kregen uit handen van voorzitter van de Bordjesclub Hennie Henrichs hun bordje uitgereikt.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst


Ajax TV was aanwezig om een reportage van de Bordjesclubavond te maken. Woensdag zal dit speciale item worden uitgezonden.

De recente ontwikkelingen binnen de club leverden uiteraard veel gespreksstof op. De recente ontwikkelingen binnen de club leverden uiteraard veel gespreksstof op.
Wedstrijdsecretaris Marjon van Nielen kreeg haar eigen bordje. Wedstrijdsecretaris Marjon van Nielen kreeg haar eigen bordje.
Uri Coronel, Michael van Praag en Arie van Os vervulden samen jarenlang bestuursfuncties bij Ajax. Uri Coronel, Michael van Praag en Arie van Os vervulden samen jarenlang bestuursfuncties bij Ajax.
Ook mevrouw Els Bergkamp werd geëerd voor al haar werk voor Ajax. Ook mevrouw Els Bergkamp werd geëerd voor al haar werk voor Ajax.
Jeugdtrainer Casimir Westerveld was een van de speciale gasten van de Bordjesclub. Jeugdtrainer Casimir Westerveld was een van de speciale gasten van de Bordjesclub.