Menu
'Ideaal om er vanaf begin bij te zijn'

'Ideaal om er vanaf begin bij te zijn'

De Ajacieden zijn vanaf dinsdag weer volop in training. Over twee dagen wacht het eerste oefenduel met SV Huizen en trainer Frank de Boer stoomt zijn jongens klaar voor het echte werk. Onder hen Kolbeinn Sigthórsson die zich in tegenstelling tot vorig seizoen nu wel vanaf het begin kan richten op de competitiestart.

De regerend landskampioen moest deze donderdagochtend flink aan de bak. Stipt om half elf ving de training aan en onderwierpen 24 spelers, onder wie drie keepers, zich aan de fysieke opbouwsessie onder leiding van de nieuwe conditietrainer Björn Rekelhof. Theo Janssen (herstellende van een neusoperatie), Eyong Enoh (knieblessure) en Nicolai Boilesen (hamstring) ontbraken op de training. Miralem Sulejmani sloot wel aan bij de conditietraining, maar stapte uit voordat het positiespel van start ging. De Serviër hoopt er snel weer bij te zijn.

Onder de 24 Ajacieden bevond zich uiteraard ook IJslander Kolbeinn Sigthórsson. De spits die vorig jaar op 4 juli werd gecontracteerd is blij dat hij nu vanaf dag één de voorbereiding kan afwerken. ,,Dit is natuurlijk ideaal. Zo kom je sneller tot de gewenste conditie", reageert de IJslands international na de training. ,,Nu ga je gelijkop met de anderen en kan je rustig opbouwen. De andere spelers waren vorig jaar al verder dan ik toen ik er bij kwam. We zijn nu drie dagen bezig en het is wel weer wennen, maar we moeten fysiek top zijn als de competitie begint. Juist nu gaat het snel omhoog."

Kolbeinn Sigthórsson is er, in tegenstellng tot vorig jaar, nu vanaf het begin bij. Kolbeinn Sigthórsson is er, in tegenstellng tot vorig jaar, nu vanaf het begin bij.

Met een prachtige goal zette Sigthórsson zijn team in de trainingspartij op een 1-0-voorsprong. ,,Ja, dat was een lekker stiftje", geniet de liefhebber, die zijn blauwe team met 2-0 zag winnen van geel, nog na. Zaterdag hoopt hij dat tegen Huizen te kunnen herhalen. ,,Het is leuk om weer een wedstrijd te spelen", blikt hij vooruit op het eerste oefenduel waarbij het publiek waarschijnlijk weer massaal zal toestromen. Donderdagavond is Sigthórsson zelf toeschouwer - voor de tv - bij de tweede halve finale op het EK. ,,Ik verwacht een leuke wedstrijd", schat de spits in. ,,Ik denk dat Duitsland wel naar de finale gaat, want zij hebben een goed team. En dan zullen ze uiteindelijk ook van Spanje winnen, zo is mijn voorspelling."

Tijdens de training wisselden de drie keepers elkaar af op de positie van centrale verdediger. Nadat Mickey van der Hart en Kenneth Vermeer het hesje al hadden gedragen, was het in de slotpartij de beurt aan Jasper Cillessen. Die bewonderde de blauwe overgooier of hij het voor het eerst zag. Maar nog geen twee minuten later kon hij al naar de kant. Joël Veltman stapte uit de training en om de teams weer in grootte gelijk te maken, hield de bliksemcarrière van Cillessen als verdediger al op voordat die was begonnen.

Houd Ajax TV in de gaten voor een uitgebreid vraaggesprek met Kolbeinn Sigthórsson waarin hij ingaat op de kansen van Ajax volgend seizoen.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Siem de Jong bouwt zijn conditie gestaag op. Siem de Jong bouwt zijn conditie gestaag op.
Toby Alderweireld heerst over de bal. Toby Alderweireld heerst over de bal.
De sproeiers zorgden even voor een vochtige ondergrond en/of een welkome douche. De sproeiers zorgden even voor een vochtige ondergrond en/of een welkome douche.
Talent Viktor Fischer stoomt op. Talent Viktor Fischer stoomt op.
Lang droeg Jasper Cillessen (midden) het hesje niet. Lang droeg Jasper Cillessen (midden) het hesje niet.
Nadat Sigthórsson Ajax.nl te woord had gestaan, nam hij ook de tijd voor Ajax TV. Nadat Sigthórsson Ajax.nl te woord had gestaan, nam hij ook de tijd voor Ajax TV.