Menu
'Iedere wedstrijd is een finale'

'Iedere wedstrijd is een finale'

Ajax A1 werd maandagmiddag tijdens de loting voor de achtste finale van de UEFA Youth League gekoppeld aan Olympique Lyon. Coach Frank Peereboom kijkt uit naar het duel, dat woensdag 24 februari in Lyon wordt gespeeld. ,,Het is erop of eronder.”

Wat vind je van de loting?
,,Het is een heel mooie loting en een mooie uitdaging voor de jongens om weer een internationale wedstrijd te spelen. Bij een uitwedstrijd hoort toch een reis van een paar dagen. Daar leer je veel van. Thuis heb je natuurlijk de steun van je eigen publiek. Ook heb je eigen faciliteiten. In dit soort duels is het erop of eronder. Ik ben benieuwd hoe de spelers zich gaan handhaven."

Wat weet je over Olympique Lyon?
,,Het eerste elftal van Lyon speelt al jaren Champions League. Het is een topclub. Van de A1 hebben we de eerste beelden gezien. Het is een fysiek sterke tegenstander met technisch goede voetballers.”

De wedstrijd is al volgende week. Hoe zien de komende dagen eruit?
,,We hebben meteen extra beelden opgevraagd. Die gaan we analyseren en dan weten we nog beter wat de kracht van Olympique Lyon is, en waar de mogelijkheden voor ons liggen. Daarnaast willen we zo snel mogelijk de groep in beeld hebben die we meenemen. Komend weekend spelen we in de competitie nog tegen FC Utrecht. Dat is ook een belangrijke wedstrijd, helemaal na afgelopen zaterdag (PSV-uit, 4-0-verlies)."

Wordt er opnieuw een beroep gedaan op ervaren jongens als Nouri, Van de Beek en Cerny?
,,De groep moet nog bepaald worden, maar in principe willen wij als Ajax ons zo sterk mogelijk profileren in Europa. Alle Ajax-spelers die in de Youth League mogen uitkomen, zijn welkom. Jong Ajax speelt volgende week een oefenduel en Ajax 1 speelt helemaal niet doordeweeks, dus wat dat betreft zijn er genoeg mogelijkheden.”

Denk je dat Kasper Dolberg de wedstrijd gaat halen?
,,Dat wordt spannend, want hij is nog niet fit. Deze week traint hij waarschijnlijk nog niet mee met de groep. Als hij rond het weekend fit wordt, hebben we nog een aantal dagen. Maar het blijft een twijfelgeval. En als hij al meekan, is het de vraag of hij meteen een hele wedstrijd kan spelen.”  

Hoe ver denk je dat dit elftal kan komen in de Youth League?
,,Dat weet je nooit van tevoren. Dit is een lastige uitwedstrijd. En je weet dat het volgende tegenstander de winnaar van Chelsea - Valencia is. Chelsea is de winnaar van vorig jaar, dus dat wordt ook niet makkelijk. Maar ieder duel is nu een finale. We gaan het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

FIXTURES, #UYL round of 16... pic.twitter.com/Q90DmAq6jd

— UEFA Youth League (@UEFAYouthLeague) 15 februari 2016