Menu
'Iedereen ging voor 'Sjonnie' staan'

'Iedereen ging voor 'Sjonnie' staan'

De naam van John Heitinga prijkt donderdagochtend boven de wedstrijdverslagen in de kranten. De teruggekeerde publiekslieveling bekroonde zijn officiële rentree woensdagavond met een doelpunt in de slotfase. Het bekerduel Ajax - De Graafschap eindigde in 2-0.

‘Arena juicht hardst voor scorende Heitinga’ kopt het AD boven het verhaal over de bekerzege op De Graafschap. ‘Opeens schrok de Arena wakker. Toen publiekslieveling John Heitinga ruim een kwartier voor tijd ging warmlopen, klonk er zeldzaam gejuich in het stadion. Zo graag wilde het publiek de afgelopen zomer naar Ajax teruggekeerde verdediger eens in actie zien. De smeekbedes werden door Frank de Boer beantwoord. (..) Tot grote vreugde van de fans scoorde de verdediger bijna direct na zijn invalbeurt de 2-0. Hij kopte een bal binnen zonder dat hij dat zelf door leek te hebben. Het maakte de supporters allemaal niet uit. Massaal werd de verloren zoon toegezongen. Iedereen ging voor ‘Sjonnie’ staan. En prompt werd de invaller ook nog de man van de wedstrijd, na een invalbeurt van tien minuten.’

De Telegraaf heeft ‘Heitinga vermaakt supporters Ajax’ boven het wedstrijdverhaal gezet. Een foto van de juichende invaller, met op zijn rug de blije Mike van der Hoorn, maakt de lofzang op de 87-voudig international compleet. In het verhaal komt hij aan het woord: ,,Mooier kon niet”, lachte de teruggekeerde Heitinga na afloop. ,,Ik kreeg tien minuten en dat werden tien mooie minuten. Bij die kopbal zat wat geluk, maar dat moet je ook een beetje hebben.” (..) ,,Ik kreeg kippenvel van de reactie van het publiek. Ik besef dat ik geliefd ben en ben ontzettend blij met mijn rentree, maar had niet kunnen bedenken dat het zo mooi zou zijn. Dit was heel speciaal.”

Tekst en foto: Ajax.nl