Menu

Iedereen mee met Ajax naar de Champions League!

Milaan, Trondheim, Lyon. Inter, Rosenborg, Olympique. Is er een betere reden Europa in te gaan dan voor de UEFA Champions League? En omdat Ajax trots is op alle supporters die Ajax door dik en dun steunen, wil Ajax u er graag bij hebben! Iedereen mee naar de Champions League! Maar wel met een paar spelregels.

F.C. Internazionale, Rosenborg BK, Olympique Lyonnais: zwakke broeders bestaan niet meer in de Champions League. Iedere wedstrijd is een toptreffen. Wil Ajax een ronde verder komen dan is een maximale prestatie van de selectie van Ronald Koeman een vereiste. Daarin is de steun van Ajax-fans een onontbeerlijke schakel.

Ajax neemt alleen uitkaarthouders mee naar de wedstrijden in de Champions League. Heeft u geen uitkaart, dan stelt Ajax u alsnog in de gelegenheid mee te gaan.

Bent u reeds in het bezit van een uitkaart, dan hoopt Ajax dat u via de bekende verkooppunten van Ticketbox een omwisselbiljet koopt. Voorrangsuitkaarthouders heten niet voor niks zo: zij hebben het eerste aankooprecht. Daarna volgen de andere uitkaarthouders.

Heeft u geen uitkaart, dan kunt u bij de Supportersbalie in de Amsterdam Arena alsnog een omwisselbiljet kopen. U dient echter wel uw paspoort of identiteitskaart te tonen. Bent u schriftelijk door anderen gemachtigd ook voor hen een omwisselbiljet te kopen, dan dient u naast die schriftelijke machtiging ook de paspoorten van de betreffende personen te kunnen overhandigen.

Ajax wil graag weten wie er mee gaan naar de uitwedstrijden in de Champions League. Ajax wil dat weten om voor iedere Ajax-supporter zo veel mogelijk een plezierige en veilige reis te kunnen garanderen. Daarom maakt Ajax van de paspoorten een kopie en er wordt meteen gecontroleerd op eventuele stadionverboden. Aan de balie van Supporterszaken in de Amsterdam Arena moet tevens een overeenkomst worden ondertekend die vergelijkbaar is met de overeenkomst die alle uitkaarthouders van hun handtekening hebben voorzien. Supporters die een machtiging hebben meegegeven, moeten de overeenkomst ook ondertekenen en aan Ajax retourneren.

Niet Club Card-houders moeten bij hun bezoek aan de Supportersbalie in de Amsterdam Arena een Club Card aanschaffen. Daarvoor wordt 6 euro in rekening gebracht. Seizoen Club Card-houders moeten hun Seizoen Club Card laten omzetten in een uitkaart. Deze handeling is gratis.

Prijzen en verkoopschema’s worden uiteraard later en zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Langs welke weg u ook in het bezit van een omwisselbiljet bent gekomen, u ontvangt tijdig een persoonlijke brief met alle informatie over het omwisselen. Bovendien bevat de brief belangrijke informatie over bijzondere regelgeving die ter plekke kan gelden. Zo is het bijvoorbeeld in Italië gebruikelijk dat kleingeld, dat tijdens een fouillering bij u wordt aangetroffen, in beslag wordt genomen. U krijgt het vervolgens ook niet terug… Daarom zal Ajax u uitvoerig informeren over alles wat voor u van belang kan zijn.

Het omwisselen gebeurt op de dag van de wedstrijd bij het stadion. U moet persoonlijk uw omwisselbiljet omwisselen. Daarbij wordt uw persoonsgebonden uitkaart gescand. U heeft dus altijd uw persoonsgebonden uitkaart nodig! Ter plekke krijgt u dan het toegangskaartje voor het stadion uitgereikt. Heeft u uw omwisselbiljet gekocht zonder uitkaart, dan moet u het paspoort kunnen tonen, dat u ook heeft getoond bij de aanschaf van uw omwisselbiljet.

Supporters die via Ajax Travel & Events naar de uitwedstrijden van Ajax in de Champions League reizen worden met dezelfde procedures geconfronteerd. Ook die inschrijvingen worden gefilterd op stadionverboden en moeten vergezeld gaan van een geldige uitkaart of een geldig paspoort. De toegangsbiljetten voor het stadion worden eveneens op de dag van de wedstrijd persoonlijk uitgereikt.

Spelers en technische staf van Ajax hopen op grote steun in de Champions League. Zowel tijdens de uit- als de thuiswedstrijden. De selectie is trots op iedere Ajax-fan die de moeite neemt mee te reizen om Ajax aan te moedigen. Ronald Koeman en de spelers wensen alle Ajax-supporters enorm veel voetbalplezier in een veilige entourage.