Menu
Iedereen wil een 'high five' van Lucky

Iedereen wil een 'high five' van Lucky

De deelnemers aan de Ajax Kids Club Voetbaldag hadden woensdag geen geluk voor wat betreft het weer. De regenbuien weerhielden de leden van de Ajax Kids Club er echter niet van om er een mooi feestje van te maken op de Toekomst. De zevende editie van de Ajax Kids Club Voetbaldag leverde een middag vol vertier, foto’s en handtekeningen op.

Zo’n 300 kidsclubleden tussen de 6 en 12 jaar vermaakten zich opperbest op de Toekomst. De organisatie had alles uit de kast gehaald om er voor de jonge Ajax-fans een onvergetelijke dag van te maken. De clinics, voetbalpartijtjes en alle andere leuke activiteiten deden de dikke regendruppels al snel vergeten. Je krijgt immers niet iedere dag de kans om met de kampioensschaal op de foto te gaan. Of wat te denken van een exclusief kijkje in de officiële Ajax-spelersbus met de drie kampioenssterren.

De komst van de Ajacieden vormde vanzelfsprekend het hoogtepunt van de dag. Rond 15:00 uur kwamen Siem de Jong, Christian Eriksen, Nicolas Lodeiro en Daley Blind de deelnemers verblijden met een handtekeningensessie. Naast de krabbels van deze bekende Ajacieden waren ook de handtekeningen van Dico Koppers, Jody Lukoki, Ruben Ligeon en keeper Chiel Kramer gewild. Het viertal van Jong Ajax zorgde er samen met de Ajacieden uit de A-selectie voor dat de handtekeningenboekjes goed gevuld werden.

De spelers hadden qua populariteit trouwens de nodige concurrentie van mascotte Lucky. De mascote van de Ajax Kids Club was uiteraard in hoogsteigen persoon aanwezig. Dankzij zijn opvallende verschijning wisten de honderden kinderen hem blindelings te vinden op de Toekomst. In tegenstelling tot de spelers hoefde hij geen handtekeningen uit te delen. Een 'high five' van de Ajax-mascotte was veruit favoriet.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Deze jonge Ajax-fan toont zijn keeperskunsten. Deze jonge Ajax-fan toont zijn keeperskunsten.
Christian Eriksen liet zien dat hij ook verdienstelijk kan keepen. Christian Eriksen liet zien dat hij ook verdienstelijk kan keepen.
'De Jong' zet De Jong op de foto. 'De Jong' zet De Jong op de foto.
Wachten op de volgende oefening. Wachten op de volgende oefening.
De Ajax-spelersbus was een mooie attractie tijdens de Ajax Kids Club Voetbaldag. De Ajax-spelersbus was een mooie attractie tijdens de Ajax Kids Club Voetbaldag.
Op de foto met de schaal. Op de foto met de schaal.
Tijd voor handtekeningen! Tijd voor handtekeningen!
Ajax-jeugdtrainer Michel Kreek begeleidt de Kids Clubleden bij het afwerken op doel. Ajax-jeugdtrainer Michel Kreek begeleidt de Kids Clubleden bij het afwerken op doel.
De Bob Haarms-tribune is een mooie schuilplaats tijdens de regen. De Bob Haarms-tribune is een mooie schuilplaats tijdens de regen.
Iedereen wil een 'high five' van Lucky. Iedereen wil een 'high five' van Lucky.
Het groepje van Siem de Jong. Het groepje van Siem de Jong.