Menu
Iedereen wil laatste thuisduel spelen

Iedereen wil laatste thuisduel spelen

Trainer Danny Blind heeft nog een training voordat hij moet beslissen welke elf spelers aan de aftrap mogen verschijnen voor de laatste wedstrijd. In het proces naar de basis toe trainde hij vrijdag een fase in een grote partij.

Het is de hele week enigszins onrustig binnen elftal. Donderdag ontbrak namelijk Hedwiges Maduro wegens ziekte en terwijl de WK-ganger vrijdag weer op het veld stond, haakte Zdenek Grygera af. Hij zou met een tablet zijn bed induiken en riep nog wel 'tot morgen', alsof hij wel zeker wist dat zijn ziekbed niet landurig zou zijn.

Met een fjine afwerkingoefening werden de keepers onder vuur genomen. Elke keer als een speler de doelman kansloos liet, volgde een cynisch 'Wat zijn die keepers warm', van de aanmoedigende Ruud Krol. Het leek meer een strijd tussen keeperstrainer Fred Grim aan de ene kant en Krol aan de andere kant.

Dat iedereen ook die laatste wedstrijd van het seizoen wil spelen, bleek wel tijdens het snelle positiespelletje. Niemand werd gespaard en dat leverde af en toe harde duels op. Wesley Sneijder moest kort herstellen van een pijntje, Rafael van der Vaart hapte even naar lucht en John Heitinga en Nourdin Boukhari moesten gelijktijdig worden opgelapt. Gelukkig kon iedereen de training wel uitspelen, waardoor Blind genoeg opties heeft om de geschorste Steven Pienaar en Julien Escudé te kunnen vervangen.