Menu

Iedereen wil mooi voetbal tijdens Tournament

Voorafgaand aan het Amsterdam Tournament waren pers en vertegenwoordigers van de deelnemende teams bijeen gekomen voor een perscofenerentie. Belangrijkste wens van de deelnemers: mooi voetbal laten zien en geen blessures oplopen.

Namens Ajax hadden trainer Adriaanse, Galásek (als aanvoerder) en Pasanen (als Engels sprekende) plaatsgenomen achter de tafel. Adriaanse: ,,Ik ben blij met de kans voorafgaand aan een nieuw seizoen tegen zulke tegenstanders te spelen. Het toernooi is een goede test om, met het oog op de derde voorronde Champions League, te zien hoever we internationaal gezien staan. De fysieke conditie van de spelers is goed. De beste test hiervoor is een wedstrijd spelen tegen een sterk team."

,,Na het Amsterdam Tournament hebben we nog een week voor de confrontatie met Celtic. We hebben drie nieuwe spelers gekocht, Zlatan, Mido en Maxwell. Het is belangrijk te zien hoe hun niveau is in deze wedstrijden."

Volgens Pasanen is het toernooi een goede voorbereiding op de Champios League-voorronde:,,De wedstrijd in Glasgow tegen Celtic is belangrijk. Als we daar goed willen spelen, moeten we ier ook goed spelen", aldus de Finse Ajacied. Houllier wil vooral mooi voetbal laten zien

Voor Gérard Houllier, trainer van Liverpool, en zijn ploeg zijn het de eerste twee echte wedstrijden sinds het begin van de training. Hij kampt met drie geblesseerden, onder wie de Nederlandse keeper Sander Westerveld. ,,Het is jammer dat Westerveld juist nu geblesseerd is. In de twee jaar dat hij bij Liverpool speelt, is hij altijd fit geweest. Op twee wedstrijden na waarin hij was geschorst, was hij altijd van de partij. Gelukkig is hij volgende week waarschijnlijk weer inzetbaar. Het Tournament is voor ons belangrijk om de wedstrijdfitheid van zijn spelers op te bouwen. En we hopen tijdens het toernooi vooral mooi voetbal te laten zien."

Rafael Benítez is de enige trainer die over een complete selectie beschikt. Er is net een nieuwe speler gecontracteerd, Dos Santos, die zich vanavond bij de selectie voegt. Hij is verheugd deelnemer aan het toernooi te zijn. ,,Voor alle trainers is het belangrijk te zien hoe het niveau van de groep is, ook al heb je niet zo veel getraind. We hopen het Amsterdam Tournament zonder blessures door te komen en mooi voetbal te spelen."

Wegens trieste familie-omstandigheden, liet trainer Fatim Terim van AC Milan zich vervangen door assistent-trainer Antonio Di Gennaio. De Italianen zijn pas een week aan het trainen en missen een paar spelers, vanwege blessures, onder wie Albertini. Di Gennaio:,,Ik sluit me aan bij de woorden van Benítez. We kunnen in de wedstrijden kijken hoe het met de vorm is gesteld tegen opponenten die in de verschillende Europese competities spelen. Valencia was vorig seizoen zelfs finalist in de Champions League-finale."

Voor Filippo Inzaghi zijn de komende twee duels zijn eersten voor AC Milan. De aanvaller is overgekomen van Juventus. ,,Ik heb mooie jaren gehad bij Juve, met veel successen. Nu ben ik overgegaan naar Milan, een mooie club. Tijdens het toernooi spelen we tegen twee sterke tegenstanders, dat vind ik prettig. Ik hoop dat we het hier goed gaan doen!"