Menu
IEP en AFC Ajax tekenen nieuw driejarig contract

IEP en AFC Ajax tekenen nieuw driejarig contract

Organisator van het Amsterdam Tournament, The International Event Partnership (IEP) en AFC Ajax zijn onlangs een nieuw contract overeengekomen. Het prestigieuze Amsterdam Tournament zal de komende drie jaar in de Amsterdam ArenA te zien blijven. De nieuwe overeenkomst zorgt ervoor dat in 2008 de supporters negen zomers achter elkaar hebben kunnen genieten van de beste clubs ter wereld in de Amsterdam ArenA.

Naast het totaal van rond de 90.000 fans die het toernooi jaarlijks bezoeken, wordt The Amsterdam Tournament op TV uitgezonden in 130 landen met meer dan 400 miljoen kijkers die getuige zijn van dit unieke evenement. Bij de editie van dit jaar, op vrijdag 29 en zondag 31 juli, strijden Arsenal, Boca Juniors, FC Porto en Ajax om de hoofdprijs.

David Broomhall, algemeen directeur van organisator IEP: “Het moge duidelijk zijn dat we zeer te spreken zijn over de nieuwe overeenkomst met Ajax, ook omdat het één van de best georganiseerde clubs ter wereld is. De status van het toernooi in de voetbalwereld geeft goed de werkzaamheden van IEP weer. Verder wordt de toernooi-structuur met vier teams nog steeds zeer goed ontvangen bij de fans, maar ook bij de deelnemende clubs. Ik ben er dan ook zeker van dat The Amsterdam Tournament de komende jaren alleen maar beter zal worden. ‘’

Ajax ziet de mix van diverse voetbalstijlen als uiterst belangrijk in de voorbereiding op het seizoen. Arie van Eijden, algemeen directeur van Ajax, voegt daar aan toe ‘’dat het toernooi zo vlak voor de start van de competitie voor ons en de fans een prachtige gelegenheid is om te zien waar we staan. Ieder jaar hebben we de mogelijkheid om tegen topclubs te spelen, met daarbij elke avond een vol stadion. De fans vinden het een prachtige traditie en het is dan ook bijna overbodig te zeggen dat we zeer tevreden zijn met dit nieuwe contract’’, aldus Van Eijden.

IEP’s wereldwijde reputatie voor de organisatie en het management van internationale voetbaltoernooien zorgt tevens voor de start van de ‘World Series’ in 2006, met belangrijke sportevenementen in de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, China en Dubai.