Menu
‘Ik ben Darío Cvitanich, aangenaam’

‘Ik ben Darío Cvitanich, aangenaam’

Darío Cvitanich ondertekende maandag zijn contract bij Ajax. De Argentijn kijkt uit naar de komende vijf jaar in Amsterdamse dienst. ,,Dit is een prachtige kans.”

Darío Cvitanich toonde maandag al even zijn kunsten in de ArenA. Darío Cvitanich toonde maandag al even zijn kunsten in de ArenA.

,,Hallo. Ik ben Darío Cvitanich, aangenaam.” Het zijn de eerste woordjes Nederlands van Ajax’ nieuwste aanwinst. Uitspraak een 8, enthousiasme een 10: met zulke rapportcijfers gaat Cvitanich de komende vijf jaar zeker slagen in Amsterdam. En Cvitanich zal, als hij over enige tijd verhuist naar Nederland, nog beter voor de dag komen. ,,Ik ga de komende weken hard aan mijn Nederlands én mijn Engels werken.”

De 23-jarige Cvitanich is meer dan tevreden met zijn overstap van Het Argentijnse Banfield naar Ajax. De aanvaller heeft zijn doelen duidelijk voor ogen. ,,Ik ga mijn best doen voor het team en ik hoop dat we veel prijzen en kampioenschappen winnen. En het lijkt me prachtig om in de Champions League te spelen.” Of dat al meteen in zijn eerste jaar lukt, hangt natuurlijk de komende weken af van zijn toekomstige ploeggenoten. Maar ook daar lijkt hij vertrouwen in te hebben. ,,Ik heb net al even met Edgar Davids gesproken”, zegt hij vlak na de ondertekening van zijn contract. ,,Bij Ajax voetballen veel sterren, ik kan niet wachten tot ik met hen op het veld sta.”

Cvitanich is bij Banfield gewend om in een twee-spitsensysteem te spelen. Bij Ajax wordt meestal een andere speelstijl gehanteerd, maar daar maakt hij zich niet echt druk om. ,,Ik kan in principe op iedere aanvalspositie uit de voeten en heb ook ervaring als aanvallende middenvelder. Ik hoop dat ik het Ajax-systeem snel onder de knie krijg.”

Ajax TV maakte met Cvitanich een rondje door het stadion.
Bekijk maandagavond het item via de website van Ajax TV >>

Welk rugnummer Cvitanich krijgt, is nu nog niet bekend. Welk rugnummer Cvitanich krijgt, is nu nog niet bekend.