Menu
‘Ik ben geen schrijver, wel een open boek’

‘Ik ben geen schrijver, wel een open boek’

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een blog voor Ajax.nl. Nemanja Gudelj, Marlous Pieëte, Mitchell Dijks en Matthijs de Ligt wisselen elkaar telkens af. Deze week is het de beurt aan Mitchell Dijks.

Ik ben niet zo’n schrijver, maar ik vind het leuk om jullie door middel van dit blog wat meer over mijn leven te vertellen. Ik ben een open boek en heb het hart op de tong. Dat komt in dit geval denk ik wel goed van pas. Ik heb vrij weinig geheimen.

'Als het voetballend lekker gaat, gaat het met mijzelf ook goed'

Het seizoen is weer in volle gang. De resultaten zijn tot nu toe niet helemaal waar we op hoopten. Dat heeft zijn weerslag op m’n humeur. Als het voetballend lekker gaat, gaat het met mijzelf ook goed. Na een verloren of teleurstellende pot ben ik heel erg op mezelf. Normaal ben ik een prater, een druktemaker zelfs. Maar bij grote teleurstellingen ga ik het contact juist uit de weg.  

@mitchelldijks is klaar voor de warming-up! 🔥💪🏼 #gaeaja #wijzijnajax

Een foto die is geplaatst door AFC Ajax (@afcajax) op

Goed gevoel
Desalniettemin kijk ik met vechtlust uit naar dit seizoen. De start was misschien niet florissant, maar we gaan knokken voor de beste resultaten. Ik, maar ook het team is enthousiast. Dat voelt goed. Wanneer de sfeer goed is en de resultaten goed zijn, zie je dat direct aan me. Dan ben ik vrolijk, maak ik grappen en heb ik het hoogste woord in de kleedkamer. 

'Ik blijf wel een emotionele eter, maar ga de grote boosdoeners uit de weg.'

Over het algemeen zit ik heel goed in mijn vel. Stukken beter dan enkele jaren geleden. Ook conditioneel gaat het goed. Ik leef heel gezond en let goed op wat ik eet. Vroeger at ik nog wel eens een zak chips weg of lepelde ik met liefde een pot chocopasta leeg. Dat gebeurt me nu niet meer. Ik blijf wel een emotionele eter, maar ga de grote boosdoeners uit de weg. Ik ben met eten goed bezig, dus het zou zonde zijn dat te verpesten. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik soms echt wel zin heb in een hamburgertje hoor.

Mitchell Dijks tijdens Ajax-Vitesse.
Mitchell Dijks tijdens Ajax-Vitesse.

Griekenland
Er staat weer heel wat op het programma. Na het gewonnen duel met Vitesse reizen we deze week af naar Griekenland voor de Europa Leaguewedstrijd tegen Panathinaikos. Ik heb er zin in. Klaar om te knallen!