Menu
‘Ik ben geschrokken van de ophef’

‘Ik ben geschrokken van de ophef’

Ajax hervat zaterdag om 18.45 uur de competitie tegen Willem II. Ajax.nl sprak met Gregory van der Wiel over het treffen in de ArenA, zijn herstel van een hersenschudding en het Nederlands elftal.

Je raakte geblesseerd in de competitiewedstrijd tegen Roda JC, ben je weer inzetbaar in de wedstrijd tegen Willem II, aanstaande zaterdag?
Ja, als het goed is wel.

Wat gebeurde er precies in de wedstrijd tegen Roda JC?
Ik kreeg de bal op mijn hoofd en lag meteen op de grond. Heel even was ik de weg een beetje kwijt. Na de wedstrijd was ik nog steeds duizelig. De dokter constateerde een lichte hersenschudding en daarom moest ik het rustig aan doen.

Kwam de interland met het Nederlands elftal tegen Australië te vroeg?
Ja, vooral de reis er naar toe kwam te vroeg. Kijk, de wedstrijd was pas zaterdag dus daar konden we weinig over zeggen. Maar ik moest de eerste 24 uur geobserveerd worden, ook wakker gemaakt worden tijdens het slapen en daarbij is reizen niet verstandig als je een hersenschudding hebt.

Er was veel ophef in de media over jouw concertbezoek op dinsdagavond, was dat wel verantwoord, aangezien je zondag een hersenschudding had opgelopen?
Ja, dat weet ik. Ik heb er over gelezen en ik ben enorm van geschrokken van alle ophef. Ik wil allereerst zeggen dat ik natuurlijk veel liever bij het Nederlands elftal wilde zijn. Ajax en Oranje zijn voor mij het allerbelangrijkst. Ik was op dinsdag al behoorlijk opgeknapt. Ik had ook alweer licht getraind en omdat ik toch hier was, ben ik naar dat concert gegaan. Ik was op tijd thuis en heb de foto toen ook op mijn twitter-pagina gezet. Niet meer en niet minder eigenlijk.

Je bent erop aangesproken door de trainer, klopt dat?
Ja, dat klopt. Hij vond het onverstandig, dat heeft hij tegen mij gezegd. Ik wil het er ook nog met bondscoach Bert van Marwijk over hebben.

Train je weer met de groep mee?
Ja, hoewel er, nu veel spelers bij hun nationale elftallen zijn, niet echt een grote groep is.

Aanstaande zaterdag nemen jullie het op tegen Willem II. Aan het eind van vorig seizoen werd het een doelpuntrijke wedstrijd. Ajax won met maar liefst 7-0. Motiverend in aanloop naar het duel?
Jazeker, daar willen we wel weer naartoe. Het motiveert, maar we moeten er zeker niet te makkelijk over denken. Elke wedstrijd staat op zich.

Jij hebt een vorig seizoen een spurt gekend in je ontwikkeling. Die stijgende lijn wordt prima doorgetrokken, want Martin Jol zegt dat jij de beste rechtsback bent van Nederland.
Ik voel me vereerd. Ik doe gewoon mijn best. Dit heb ik weten te bereiken, nu moet ik het vasthouden, of beter gezegd, ik moet me nog veel verder ontwikkelen, want dit is nog niet genoeg.

Je blijft dus wel kritisch tegenover jezelf. Waar werk je aan?
Natuurlijk ben ik kritisch, ik kan nog veel verbeteren. Ik wil mijn concentratie beter vasthouden, ik wil constanter spelen en voetballen met mijn linkerbeen kan bijvoorbeeld nog wel beter.

Niet alleen jij, maar de gehele achterhoede van Ajax in goede conditie. Het ziet er vertrouwd uit. Hoe kijk jij daar tegenaan?
Ja, we kennen elkaar inmiddels goed. We weten wat we van elkaar kunnen verwachten.