Menu
'Ik denk het liefst aan de goede momenten'

'Ik denk het liefst aan de goede momenten'

Een nieuwe maand, dus tijd voor een nieuwe blog. Ditmaal nemen ik - Hakim - en Matthijs de Ligt je mee in ons leven. Afgelopen zondag vielen we allebei in de prijzen: Matthijs werd uitgeroepen tot Talent van het Jaar en ik werd verkozen tot Speler van het Jaar. In de maand mei vertellen we wat we allemaal meemaken.


Iedere maand houdt een Ajacied een blog bij voor Ajax.nl. Zij schrijven over hun leven en het reilen en zeilen rondom Ajax. Deze maand wisselen Hakim Ziyech (25) en Matthijs de Ligt (18) elkaar af.


We weten allemaal dat ik niet altijd met gejuich ben ontvangen in de ArenA. Dat ik toch ben verkozen tot Speler van het Jaar had ik dus nooit verwacht. De kritieken op mij als persoon kwamen aan als een dreun. Als het één keertje gebeurt, denk je: 'vergeet het'. Na een 2e keer misschien ook nog wel, maar het hield aan. Dat ik toch door zo’n meerderheid ben verkozen tot beste speler is heel mooi.

'Hij staat er echt'

Dat Matthijs Talent van het Jaar werd is ook super. Weet je wat het gekke is? Soms vergeet je gewoon dat Matthijs pas 18 jaar is. Hij is zo’n steady verschijning. Hij staat er echt. Een terechte prijswinnaar, hoewel ik de kansen voor Justin Kluivert ook hoog had ingeschat.

Nog 1 wedstrijd en het seizoen zit erop. Ik denk natuurlijk het liefst aan de goede momenten van de afgelopen maanden. Dagen waarop alle ingrediënten aanwezig waren: Dat je je gelukkig voelt, dat er lol is in het team, dat de sfeer op de club goed is en dat je familie in de buurt is om er voor je te zijn. Het gaat steeds beter en ik voel me goed. Ik maak grappen in de kleedkamer zoals ik altijd heb gedaan. Ik vind het heel belangrijk dat we met elkaar kunnen lachen. Ik ben altijd wel bezig met kattenkwaad uithalen.

To be continued
De komende zomermaanden staat er nog een hoop te gebeuren. Er wordt vakantie gevierd en ik reis met het Marokkaanse team af naar het WK. Ik zal jullie de komende tijd vertellen hoe ik daar naartoe leef. Tot snel!

Lees ook: Ziyech Speler van het Jaar, De Ligt grootste talent
Bekijk ook
: Ziyech wint 2e keer dit seizoen Doelpunt van de Maand

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst, ProShots