Menu
'Ik had dit seizoen meer willen scoren'

'Ik had dit seizoen meer willen scoren'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een blog voor Ajax.nl. Davy Klaassen, Vaclav Cerny, Merel van Dongen en Joël Veltman wisselen elkaar telkens af. Ditmaal is het de beurt aan Vaclav Cerny.

Dit is mijn laatste blog van dit jaar en we hebben nog een heel spannende week te gaan. Afgelopen zondag mocht ik in de basis starten in het eerste. Op de training van vorige week dinsdag had ik al het idee dat ik er bij zou zijn, omdat ik heel eventjes in de basis mocht staan, maar ik had geen zekerheid. Vrijdag hoorde ik dat ik in de basis stond. Daar was ik wel verrast over en was ik natuurlijk heel blij mee. Het is prachtig om in zo’n wedstrijd te spelen. Zenuwachtig was ik niet. Ik word niet zo snel zenuwachtig.

Mijn ouders waren er bij en ik ben blij dat ik ze met de goal een cadeau heb kunnen geven zodat ze met een lekker gevoel naar Tsjechië konden terugkeren. Voor mij was het heel belangrijk dat ze erbij waren. Ik ben tevreden over de goal en over bepaalde situaties. Maar in balbezit kon het wel beter. Er waren momenten waarin ik het beter had moeten oplossen. Er zat wel veel spanning op de wedstrijd, maar het zou raar zijn als dat niet zo was natuurlijk. Ik vind dat wij als team met die spanning goed zijn omgegaan. Wij hebben vooraf tegen elkaar gezegd dat we het ‘gewoon’ gingen doen. Dat hebben we gedaan. Na de heerlijke actie van Joël, waarin hij de bal goed pakte en die naar mij doorstuurde zag ik een drie-tegen-drie situatie, maar ik was in volle snelheid en dacht niet aan stoppen. Ik denk dat de verdediger van Twente dacht dat ik naar mijn linkerbeen zou gaan, maar ik schoot met rechts. Als ik eerlijk ben was het gevoel van deze goal mooier dan in de uitwedstrijd tegen Celtic.

Hoger niveau
Ik ben positief over het seizoen. Ik heb veel wedstrijden op een hoger niveau dan vorig jaar kunnen spelen, kon veel minuutjes met Ajax 1 spelen en heb ook nog mijn Europa League-debuut gemaakt. Wat dat betreft was het een topseizoen. Alleen had ik gewild dat ik meer zou scoren. Met Nemanja Gudelj had ik afgesproken dat als één van ons zou scoren dat we wat dancemoves zouden doen. Misschien heb je ze wel gezien op social media. Over Nemanja gesproken: Hij is voor mij heel belangrijk. We zijn veel samen en helpt mij met keuzes maken en hoe ik me moet gedragen als profvoetballer. Ik weet dat hij eerlijk is tegen mij. Het is top dat ik iemand zoals Nemanja dichtbij mij heb.

Maar terug naar het voetbal. Laten we niet vergeten dat het seizoen nog niet af is. Komend weekeinde kunnen zowel Ajax A1 als Ajax 1 kampioen worden. Ik hoop natuurlijk dat beide teams  het worden. Dan hoop ik ook heel erg dat ik er bij De Graafschap weer bij mag zijn, want dat kán een wedstrijd zijn. En als we dan kampioen worden, beloof ik bij de huldiging ook die dancemoves op het podium te maken.

Voor volgend seizoen hoop ik vast bij Ajax 1 te komen. Ik ga de trainer laten zien dat ik in de basis kan spelen. Lukt dat niet, dan ga ik heel hard werken om mijn positie te verbeteren!