Menu
‘Ik heb thuis veel geoefend’

‘Ik heb thuis veel geoefend’

Voorafgaand aan elke thuiswedstrijd is het de beurt aan een Ajax-jeugdspeler om de bal zo lang mogelijk in de lucht te houden. In de rubriek Hooghouden maken we kennis met jeugdspelers die de uitdaging aangaan. Tijdens Ajax - Roda JC grijpt Tarik Serdar zijn kans om hoge ogen te gooien in een volle Amsterdam ArenA. ,,Mijn persoonlijk record is 1.100. Ik hoop het morgen te kunnen verbreken.”

Positie
,,Ik ben Tarik Serdar en kom uit Assendelft, ik ben 9 jaar oud en voetbal nu 3 jaar bij Ajax. Ik speel vooral op het middenveld en als aanvaller. Mijn favoriete positie is ‘midmid’. Dit, omdat ik het spel dan goed kan verdelen en daarnaast kan ik er over het hele veld rennen. Dit seizoen speel ik in de E1”

Spanning
,,Ik heb er heel erg veel zin om voor de wedstrijd op het veld te staan, al vind ik het wel een beetje spannend. Maar het moet goed komen, want ik heb veel geoefend thuis!”

De ArenA
,,Ik ben er al vaak geweest, dus ik weet wat ik kan verwachten als ik over een aantal jaren zelf in de ArenA speel. Het is altijd een speciaal moment om er te zijn. Ik ga regelmatig naar wedstrijden en daarnaast lopen we elk jaar aan het eind van het seizoen een ereronde. Afgelopen seizoen was dat de E2. Het was een succesvol jaar, ik heb mezelf goed kunnen ontwikkelen en we zijn kampioen geworden. Daar ga ik dit jaar weer voor!”

Grootste Ajax-held
,,Mijn grootste Ajax-idool is Davy Klaassen. Hij speelt ook op het middenveld en ik ben groot fan van hem. Ik denk dat Klaassen morgen gaat scoren tegen Roda JC, net zoals Riechedly Bazoer en Anwar El Ghazi. Ik voorspel een 3-0 of 3-1 zege voor Ajax.”

 Tekst en foto’s: Ajax.nl/Dries Govers