Menu
'Ik hoop dat ik mijn record ga verbreken'

'Ik hoop dat ik mijn record ga verbreken'

Voorafgaand aan elke thuiswedstrijd is het de beurt aan een Ajax-jeugdspeler om de bal zo lang mogelijk in de lucht te houden. In de rubriek Hooghouden maken we kennis met jeugdspelers die de uitdaging aangaan. Bij Ajax - PSV grijpt Zakaria Ouazane zijn kans om hoge ogen te gooien in een volle Amsterdam ArenA.

Even Voorstellen
,,Mijn naam is Zakaria, ik ben 10 jaar oud en kom uit Zaandam. Deze zondag ga ik hooghouden voor de wedstrijd Ajax - PSV. Het lijkt me heel leuk om te doen, maar ook wel spannend."

Spanning
,,Ik denk dat het hooghouden goed zal gaan. Nu heb ik nog geen zenuwen, maar als ik in de ArenA sta vind ik het denk ik wel spannend. Mijn ouders, mijn oom en mijn trainer komen kijken als ik ga hooghouden."

Oefenen
,,Ik oefen altijd thuis voor de deur omdat we daar veel ruimte hebben. Ik ga soms samen met mijn broertje Abdellah, die speelt ook bij Ajax. Als ik ga hooghouden probeer ik altijd om en om mijn voeten te gebruiken. Zo raak ik de bal het minst snel kwijt. Mijn record is 886.’’

Grote held
,,Later wil ik profvoetballer worden. Mijn oma woont naast de oma van Abdelhak Nouri. Ik vind hem een heel goede speler omdat hij altijd het overzicht heeft." 

Wedstrijd
,,Ik denk dat Ajax gaat winnen of anders gelijkspeelt. Als we winnen dan denk ik dat Dolberg twee keer scoort.”

Tekst en foto: Ajax.nl