Menu
'Ik kan het nog niet geloven'

'Ik kan het nog niet geloven'

Ongeloof en verbijstering streden om voorrang bij de Ajax Vrouwen na de onverwachte nederlaag tegen Telstar Vrouwen. In de slotfase sloegen de gasten op sportpark de Toekomst twee keer toe waardoor de hardbevochten 2-1 voorsprong omsloeg naar een 2-3 nederlaag. ,,Ik kan het bijna niet geloven", stamelde Anouk Hoogendijk na afloop.

De nieuwe nederlaag van vrijdag tegen de Telstar Vrouwen was de derde wedstrijd op rij waarin de Ajax Vrouwen geen zege wisten te boeken. En dat komt bij middenveldster Anouk Hoogendijk hard aan. ,,Als we in het linkerrijtje willen eindigen, en dat willen we, dan moeten we dit soort wedstrijden wel winnen."

Maar na de nederlaag bij landskampioen ADO Den Haag en de puntendeling tegen PSV/FC Eindhoven van vorige week, slaagden Ajax Vrouwen er opnieuw niet in de volle buit te pakken. Hoogendijk: ,,We hebben dit seizoen wel eerder verloren. Dat was toen eigenlijk wel verdiend ook, maar tegen Telstar was het helemaal niet nodig. Daardoor is de frustratie des te groter. We wilden drie punten halen, hadden er zin in. We kwamen ook twee op voorsprong en zij schieten twee halve prutskansen erin. Ik kon wel door de grond zakken na afloop. Wat een domper! Niet te geloven ook, want een kwartier voor tijd kom je nog op 2-1 en lijkt er niets aan de hand."

Hoogendijk feliciteert Versteegt met de 2-1. Hoogendijk feliciteert Versteegt met de 2-1.

Ze heeft er weer een slapeloze nacht van gehad van vrijdag op zaterdag. ,,Ik slaap na een wedstrijd sowieso altijd slecht. Ik speel 'm altijd nog een paar keer na. Ik lig dan maar te denken 'als we dit, als we dat'. Natuurlijk denk ik ook over mezelf na wat ik op welk moment anders had kunnen en moeten doen."

Bij die nachtelijk beschouwing kwam naar voren dat ze een redelijke eerste helft heeft gespeeld tegen Telstar en een mindere tweede. ,,Over de eerste helft ben ik wel tevreden en in de tweede helft ging het bij vlagen ook goed. Maar we gingen steeds minder voetballen, waren te onrustig op de momenten dat we de rust hadden moeten bewaren."

Deze zaterdag zijn de Ajax Vrouwen alweer vroeg op de club om de wedstrijd na te bespreken. ,,Natuurlijk was de trainer niet blij en dat is een understatement . Na afloop heeft hij niet al te veel gezegd."

Ed Engelkes beaamt dat. ,,Natuurlijk kookte ik van binnen", gaf de trainer toe. ,,Maar ik kan mijn verdedigsters wel gaan uitschelden, omdat zij dingen fout deden, maar het is wel een teamsport. Dit mag nooit meer voorkomen. Maar we moeten door. Het was fijn geweest als we dit volgende week recht hadden kunnen zetten. Aan de andere kant is het ook prettig dat er geen wedstrijden zijn tot begin november. Dan kunnen we sommige speelsters wat rust geven, want zij lopen op hun tenen. Waar we ze rust kunnen geven, zullen we dat doen."

Dat is voor Hoogendijk niet aan de orde. Donderdag meldt zij zich, met vele ploeggenoten, bij Oranje waarmee ze een wedstrijd speelt tegen Frankrijk. ,,Dat we volgende week geen competitiewedstrijd zorgt een beetje voor een dubbel gevoel", zegt de middenveldster. ,,Aan de ene kant kan je je dan herpakken en met een schone lei beginnen, maar aan de andere kant zijn dit wel de leermomenten. Gelukkig hebben we zaterdag, maandag, dinsdag en woensdag om dit met elkaar te verwerken."

Dan volgt in november de uitwedstrijd bij PSV/FC Eindhoven, waartegen vorige week gelijk werd gespeeld. ,,Een pittig duel", schat Hoogendijk in. ,,We zijn extra gebrand op een goed resultaat."

Want de Ajax Vrouwen staan nu op de vierde plaats met tien punten uit zeven wedstrijden. Telstar heeft eenzelfde aantal punten, maar staat vijfde vanwege een minder doelsaldo.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees