Menu

'Ik kan mijzelf niet zo goed voorstellen als idool'

Op dinsdag 16 december speelt Jong Ajax de Amstel-Cupwedstrijd tegen FC Twente. De Amsterdamse rechtsbuiten Daniël de Ridder voorspelt dat het een heel leuke wedstrijd kan worden.

Hoe lang voetbal jij al bij Ajax?
"Ik zit nu in mijn 9e jaar bij Ajax. Hiervoor voetbalde ik bij AFC in Amsterdam."

Hoe ben jij bij Ajax terecht gekomen?
"Ik werd gescout toen ik bij AFC voetbalde."

Hoe oud was je toen je begon met voetballen?
"Ik was 5 jaar, maar toen mocht ik nog geen wedstrijden spelen. Dat mocht pas vanaf mijn 6de."

Doe je aan nog meer sporten, behalve voetbal?
"Af en toe als hobby in de vakantie, wat basketballen."

Jij hebt een hoge opleiding gedaan. Is het moeilijk om te studeren en te voetballen bij Ajax?
"Je moet er wel discipline voor hebben, want je hebt bij de studiebegeleiding 1 uurtje begeleiding en de rest moet je echt zelf doen thuis."

Jij hebt eens laten weten dat de drie van Milaan (Marco van Basten, Frank Rijkaard en Ruud Gullit) vroeger jouw idolen waren. Is het gek dat één van die drie nu jouw trainer is?
"In het begin was het wel grappig, maar op een gegeven moment wen je er gewoon aan. Ik heb in iedergeval niet meer zijn poster aan de muur hangen!"

Heb jij een voorbeeld in het eerste van Ajax?
"Niet echt. Ik kan wel veel leren van het kijken naar Figo of Beckham."

Kan jij het je voorstellen dat je zelf een idool bent?
"Ik kan me wel voorstellen dat mensen idolen hebben, maar ik kan van mijzelf niet zo goed voorstellen dat ik een idool ben."

Hoe zie jij jouw toekomst bij Ajax?
"Ik hoop zo snel mogelijk door te breken, maar het is bij Ajax best moeilijk in te schatten wanneer dat gaat gebeuren. Het gaat de laatste tijd heel goed, en ik ga gewoon zo door."

Volgende week spelen jullie de wedstrijd in de Amstel Cup tegen FC Twente. Wat verwacht jij van deze wedstrijd?
"Het is de eerste keer dat we tegen zo een grote ploeg spelen dit seizoen, maar als we gewoon net zo goed voetballen als de laatste weken kunnen we ver komen. We trainen er erg hard voor en werken rustig naar de wedstrijd van dinsdag toe"

Jong Ajax doet in twee Amstel Cup-competities mee. De "gewone" Amstelcup waar ook het eerste van Ajax aan meedoet en de Amstel Cup voor Beloften. Kun je uitleggen wat voor jou het verschil is tussen beiden?
"De gewone Amstel Cup is een veel hoger niveau, dat is toch erg speciaal. Je kan jezelf toch meer in de kijker spelen dan bij de Amstel Cup voor Beloften. Natuurlijk is de Amstel Cup voor Beloften ook erg belangrijk, maar als je daar wat presteert wordt er toch veel minder bekendheid aangegeven"

Wist je dat?
*Jong Ajax vorig jaar de Amstel Cup voor Beloften heeft gewonnen?