Menu
'Ik kijk met gemengde gevoelens terug'

'Ik kijk met gemengde gevoelens terug'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een column op Ajax.nl. Lasse Schöne, Ricardo van Rhijn, Tessel Middag en Liza van der Most wisselen elkaar telkens af. Deze week is Lasse Schöne - voor de laatste keer dit seizoen - aan de beurt.

Dit is alweer mijn laatste column van het seizoen. Een seizoen waarop ik met gemengde gevoelens terugkijk. We begonnen aanvankelijk prima in augustus en ook het spel was oké. Persoonlijk kende ik een goede periode, maar daarna ging het met mij stukken minder en helaas met het team ook.

Het was een seizoen met twee gezichten. De laatste jaren hadden we een goede tweede seizoenshelft, maar dit jaar was het omgekeerd. Toen de koude maanden begonnen ging het slecht. Een oorzaak heb ik niet kunnen ontdekken. Als ik dat had gekund, had ik het eerder om kunnen zetten. Helaas gaan dingen soms zoals ze gaan. We hebben onszelf dit jaar tekort gedaan, we haalden in teveel wedstrijden niet ons niveau. Lukt dat wel, dan volgen andere zaken zoals goals maken vanzelf. Dat gebeurde echter niet. Het was voor ons wel een must om tweede te worden zodat we CL-kwalificatie kunnen spelen. Die tweede plaats hebben we afgelopen zondag gelukkig definitief veiliggesteld. Het was niet met mooi spel, want we hebben het resultaat echt over de streep moeten slepen. Maar het is gelukt, waardoor we nu kunnen kijken naar volgend seizoen.

Hoewel we CL-kwalificatie hebben veiliggesteld, hebben we natuurlijk nog wel twee wedstrijden tegen SC Cambuur en FC Dordrecht voor de boeg. Die moeten we goed afsluiten met z’n allen. Gewoon winnen en goed spelen, zodat je nog enigszins met een goed gevoel de zomerstop ingaat. Het is wel goed voor ons allemaal om even uit te rusten. De interlandperiode is ruim drie weken nadat we zijn gestopt. Dus wordt het voor de internationals nog doortrainen.

Vanaf gistermiddag (donderdag) zijn we een paar dagen vrij en ga ik even met het gezin weg. Dat wordt uiteraard een prima weekend, maar ik had liever getraind en zondag de bekerfinale gespeeld. Dat zijn fantastische wedstrijden om te spelen en we hadden nog wat recht te zetten van vorig seizoen. Zo is het echter niet.

Voor mij breekt er straks na dit seizoen een mooie tijd aan. Tijdens de zomerstop ga ik namelijk trouwen. De bruiloft hebben we strak gepland. Bij Ajax komen de spelers door die interlands op verschillende data terug op de club. Vervolgens moeten we er weer vroeg staan omdat die kwalificatieronde van de Champions League al in juli is. Vier weken vrij zit er voor mij niet in, maar met twee tot drie weken achtereen vrij kan ik mijn batterij goed opladen. Ik kan prima stilzitten in de zon langs het zwembad, maar na een paar weken kriebelt het wel weer. Op naar het nieuwe seizoen.

Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst