Menu

'Ik kreeg een keer keihard een bal tegen mijn hoofd en toen ben ik gestopt met voetballen!'

Na een operatie aan zijn meniscus is Randy Rustenberg weer helemaal terug bij Jong Ajax. Hij wil heel graag veel wedstrijdritme opdoen, zodat hij weer helemaal terug kan komen op zijn oude niveau.

Stel je eens voor aan de kinderen van de Kids Club!
Ik ben Randy Rustenberg. Ik ben 20 jaar oud en woon nog bij mijn ouders. Mijn hobby is, uiteraard, voetbal. Buiten het voetballen ga ik wel eens uit, natuurlijk alleen als ik goed gepresteerd heb!

Hoe lang voetbal jij al bij Ajax?
Sinds dat ik 9 ben. Ik ben bij de C2 begonnen.

Hoe ben jij bij Ajax terecht gekomen?
Ik ben gescout toen ik bij FC Abcoude voetbalde. Daar komt Jerold Promes ook vandaan. Ik was al gewend om veel te trainen, dus de overgang ging best goed. Gelukkig werden we geholpen om het voetballen met school te combineren, want dat was wel lastig.

Hoe oud was je toen je begon met voetballen?
Ik was 7 toen ik begon met voetballen. Ik vond dat niet zo heel erg leuk, ik was meer gewend om op straat te voetballen. Ik kwam erachter dat ik niet zoveel conditie had en ik was een beetje lui. Ik kreeg een keer keihard een bal tegen mijn hoofd en toen ben ik gestopt met voetballen! Ik ben 2 jaar naar Suriname gegaan en toen ik terugkwam ben ik weer op voetbal gegaan. Vanaf dat moment ging het gelukkig heel goed!

Doe je aan nog meer sporten, behalve voetbal?
Ik vind alles leuk, maar ik heb er niet zoveel tijd meer voor.

Wat verwacht je van de tweede helft van het seizoen?
Het gaat wel goed. We zijn een ronde verder met de Amstelcup voor Beloften. Persoonlijk ging het wat minder. Ik ben een paar maanden geleden geopereerd aan mijn meniscus. Ik werk er nu aan om op mijn oude niveau terug te komen. Ik moet veel wedstrijdritme opdoen.

Wat verwacht je van jouw toekomst als voetballer?
Je voetbalt nu bij Ajax en je wilt natuurlijk zo hoog mogelijk voetballen. Maar lukt dat niet dan kan je altijd slagen bij een andere club, daar geloof ik in! Misschien dat ik in de toekomst nog wel in het buitenland ga voetballen...

Wie is jullie volgende tegenstander?
Donderdag uit tegen Jong Vitesse. Ik weet nog niet of ik speel. Ik ben wel fit, maar we zijn er toch afhankelijk van of er geen spelers uit het Eerste Elftal meedoen die dan mee moeten spelen om wedstrijdritme op te doen. Zoals de afgelopen wedstrijd, toen deed Zlatan mee. Dat was wel heel erg leuk!

Wil jij Randy wel eens zien schitteren in Jong Ajax? De volgende thuiswedstrijd van Jong Ajax is op maandag 22 maart om 18.30 uur op Sportpark De Toekomst tegen Jong RKC. Toegang is gratis!