Don't worry about a thing

Sorry, we hebben deze pagina niet gevonden.

Waarschijnlijk bestaat deze pagina niet of niet meer. Misschien dat er een tikfoutje in de URL is gemaakt.

Menu
'Ik lees liever de krant'

'Ik lees liever de krant'

Mijn eerste blog ever! Ik zal jullie de komende maanden vertellen over wat me bezighoudt. Op het moment baal ik nogal. Ik kan vanavond tegen Roda JC niet spelen, omdat ik zondag een ferme tik kreeg op mijn enkel.


Iedere maand houdt een Ajacied een blog bij voor Ajax.nl. Zij schrijven over hun leven en het reilen en zeilen rondom Ajax. Max Wöber is deze maand onze blogger.


Volgens de dokter is het een flinke kneuzing. Gelukkig is de verwachting dat ik komend weekend weer inzetbaar ben. Maar zullen we het over leukere dingen hebben?

Beeld uit het duel met NAC Breda van afgelopen zondag. Hier dribbel ik nog, maar even later is het pijnlijk raak.
Beeld uit het duel met NAC Breda van afgelopen zondag. Hier dribbel ik nog, maar even later is het pijnlijk raak.

Ik ben heel benieuwd hoe het bloggen mij de komende maanden afgaat! Zelf volg ik geen bloggers of vloggers. Ik lees liever de krant. Nu ik in Amsterdam woon, probeer ik zo vaak mogelijk Nederlandse kranten te lezen. Het is goed voor mijn Nederlands en zo hou ik bij wat er allemaal speelt. Als ik de krant opensla, blader ik eerst door naar het sportkatern.

'Het gaat altijd maar om geld'

Ik ben ook geïnteresseerd in politiek. De Nederlandse politiek is min of meer gelijk aan die in Oostenrijk. Je ziet de laatste jaren dat het aantal rechtse partijen toeneemt. Zelf ben ik daar geen voorstander van. Ook de manier waarop men omgaat met vluchtelingen vind ik zorgelijk. Het gaat altijd maar om geld, terwijl mensen en kinderen aan hun lot worden overgelaten. We moeten dat echt op een andere manier aanpakken vind ik.

'Amin Younes heeft vaak verfrissende inzichten'
'Amin Younes heeft vaak verfrissende inzichten'

Het zijn ingewikkelde zaken, dat snap ik. Ik praat er regelmatig over met teamgenoten. Tijdens het trainingskamp in Portugal hebben Lasse Schöne, Siem de Jong, Kostas Lamprou, Amin Younes en ik heel interessante discussies gevoerd over politiek en religie. Amin is gelovig en had heel interessante invalshoeken, waar ik als niet-gelovige nooit bij stilsta.

'Het voelt heel natuurlijk en comfortabel'

Dat je samen zulke discussies kan voeren is een goed teken. Ik voel me heel erg op mijn gemak in het team. Op de een of andere manier voelt het allemaal heel natuurlijk en comfortabel. Ik maak veel plezier tijdens trainingen en ook daarbuiten raakt mijn sociale leven in Amsterdam op dreef. Veel ploeggenoten wonen bij mij in de buurt, dus dat is heel gezellig.

Enjoying our day off with my friend @koslamprou 👌🏼👌🏼

Een bericht gedeeld door Max Wöber (@max_woeber5) op

Maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik het nooit moeilijk heb. Soms mis ik mijn familie en vrienden als ik ze lang niet heb gezien. Avonden kunnen dan best lang zijn: alleen thuiskomen, alleen eten, alleen tv kijken. Dat kan eenzaam zijn.

Let me know!
Zijn er trouwens specifieke dingen die jullie van mij willen weten? Het lijkt mij leuk om daar achter te komen, want dan schrijf ik daarover in mijn volgende blogs.

Tot volgende week! :-)

Lees ook: 'Leven als full-prof bevalt mij uitstekend'

Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst