Menu
'Ik moest 17 á 18 uur reizen naar de voetbalclub'

'Ik moest 17 á 18 uur reizen naar de voetbalclub'

Hola, mi nombre es Mateo Cassierra. Voy a bloguear! Dit betekent dat ik deze maand debuteer als blogger van Ajax.nl. Ik houd jullie deze weken op de hoogte van mijn leven in Amsterdam en Colombia. Mijn 4e en laatste blog gaat over mijn roots in Colombia.


Iedere maand houdt een Ajacied een blog bij voor Ajax.nl. Zij schrijven over hun leven en het reilen en zeilen rondom Ajax. Mateo Cassierra is deze maand onze blogger.


Ik ben opgegroeid in Barbacoas, een heel kleine gemeente in Colombia. Het is voor mij een bijzondere plek omdat mijn roots daar liggen. Het is de omgeving waar ik de eerste 14 jaar van mijn leven ben geboren, getogen en opgegroeid. 

'Mijn opa heeft mij mijn 1e paar voetbalschoenen cadeau gedaan'

Voetbalschoenen van opa
Voetbal zat er al vanaf jongs af aan in. Ik was heel jong toen ik voor het eerst tegen een bal trapte, ik denk een jaar of 4 á 5. Vanaf mijn 7e ben ik bij een club in teamverband gaan voetballen. Zo is het allemaal begonnen.  

Mijn opa heeft mij mijn eerste paar voetbalschoenen cadeau gedaan. Heel aardig van hem, want ze hadden niet veel geld. Ik ben hem er nog altijd dankbaar voor. Het was een lange trip naar de voetbalclub. Geregeld 17 á 18 uur reistijd. Dat kwam door kapotte wegen en slechte auto’s. 

Nice moment

Een bericht gedeeld door Mateo Cassierra (@cassierrajr) op

Voetballen om het huis
In prinicpe was het veilig, maar er zijn altijd plekken waar je ’s avonds niet alleen moet zijn, of waar het gevaarlijk is. Dat is overal ter wereld wel. Ik heb zelf gelukkig altijd op straat kunnen voetballen in Barbacoa. Al voetbalde ik de meeste tijd gewoon rondom het huis of op het voetbalveld.

Deportivo Cali
Op mijn 14e ben ik naar Cali verhuisd om voor Deportivo Cali te spelen. Dat is een grote club in Colombia. Ik heb daar 5 mooie jaren gehad die heel belangrijk voor me zijn geweest. 

'Sánchez kende ik als speler, Orejuela speelde net als ik bij Deportivo Cali'

In vergelijking met de kleine plaats Barbacoas is Cali een enorm grote stad. Zowel als mens en als voetballer, ben ik in mijn jaren in Cali enorm gegroeid. Ik bewaar er heel goede herinneringen aan en vind het ook altijd fijn om weer even terug te gaan. 

Amigos
Davinson Sánchez kende ik als speler van Atlético Nacional wel een beetje uit de Colombiaanse competitie. Luis Orejuela speelde net als ik bij Deportivo Cali. We zijn samen opgegroeid bij die club en waren ook teamgenoten bij een toernooi van Colombia Onder 20. Ik heb een goede band met Orejuela. 

Ik heb nog veel contact met mijn jeugdvrienden uit Barbacoas. We praten veel met elkaar. En ook aan mijn tijd in Cali heb ik veel leuke contacten overgehouden. Het is de basis van waar ik nu sta.

Dit was alweer mijn laatste blog voor Ajax.nl. Ik hoop dat jullie het leuk vonden. Nu geef ik het stokje over aan Ajax Vrouwen-keepster Lize Kop. Adios!

Lees ook: 'Mijn vader is administrateur, mijn moeder huisvrouw'
Bekijk ook: Ajax ganzenbord met Sánchez, Onana en Cassierra - deel I

Tekst en beeld: Ajax.nl