Menu
‘Ik pas goed bij Ajax’

‘Ik pas goed bij Ajax’

,,Ik pas goed bij Ajax”, stelde Daley Sinkgraven zaterdagmiddag onomwonden vast in de Amsterdam ArenA. De negentienjarige Drent had er net een rondleiding door het stadion opzitten, ontmoette enkele nieuwe ploegmakkers die net hadden getraind en gaf zijn eerste interview voor Ajax TV.

Sinkgraven speelt pas een jaar op Eredivisieniveau en realiseert zich dan ook dat zijn carrière zich in een sneltreinvaart voltrekt. ,,Vorig jaar speelde ik nog in de A1 van Heerenveen, maakte ik in januari 2014 mijn debuut in de Eredivisie en nu ben ik hier bij Ajax. Zo snel kan het dus gaan, maar ik ben klaar voor Ajax en ik pas bij Ajax.”

Zo denken de technische staf en directie van Ajax er ook over, laat directeur voetbalzaken Marc Overmars weten: ,,Daley Sinkgraven is één van de grootste talenten van Nederland. En ik vind dat de grootste talenten bij Ajax moeten spelen. Wij wilden hem al een tijd hebben en hij wilde graag hier naartoe. Als spelers met zoveel potentie bij een andere club zitten en door ons aangetrokken moeten worden dan is dat geen probleem. Zolang ze de doorstroming van andere talenten maar niet in de weg staan. Dat is nu niet het geval, we hadden op die posities nog wel wat ruimte. Hij kan namelijk op alle posities op het middenveld uit de voeten, maar hij kan eventueel ook in de aanval opgesteld worden. We zijn blij dat hij nu al kon komen, hoe eerder hij gewend raakt aan onze manier van trainen en spelen, hoe beter. Hij kan dus vanaf nu alvast een voorsprong nemen op volgend seizoen."

Overmars: ,,Daley is één van de grootste talenten van Nederland." Overmars: ,,Daley is één van de grootste talenten van Nederland."

Vrijdagavond speelde Sinkgraven nog met sc Heerenveen bij Dordrecht (0-0) en de volgende ochtend nam hij afscheid van zijn ploegmakkers. ,,Ze wensten mij allemaal veel succes.” Ze zullen hem gaan missen in Friesland, want de linksbenige middenvelder speelde tot op heden alle competitieduels van dit seizoen voor Heerenveen en scoorde vier keer.

Zaterdag nam Overmars de jongste aanwinst mee voor een korte rondleiding over het veld en het kleedkamergebied waar sommige van zijn nieuwe ploegmakkers zich nog bevonden na de training. ,,Ik was toen ik in de jeugd speelde, al fan van Ajax. Keek met mijn vrienden ook altijd op televisie naar Ajax. Het is een mooi gevoel hier te lopen en met het Ajax-shirt in mijn handen te staan’, bekende hij.

Afgelopen week was Sinkgraven al in de ArenA voor een uitvoerig gesprek met Overmars en Frank de Boer, waarbij ook Edwin van der Sar aanschoof. Dat heeft ook indruk gemaakt. ,,Het was een heel goed gesprek. Ik ga mij niet op één plek richten bij Ajax. Maar ik wil wel op het middenveld spelen. Daar heb ik het meeste gespeeld, al stond ik het eerste jaar in de A1 linksbuiten en toen ik bij de selectie kwam ook. Maar ik heb, denk ik, te weinig power voor een echte linksbuiten. Ik heb een goed inzicht op het middenveld te kunnen staan.”

Tot slot willen we nog weten wat hem een goede Ajacied maakt. ,,Ik heb lef. Probeer altijd de voetballende manier te vinden. Ja, ik pas goed bij Ajax”, concludeerde hijzelf. Zondag zal hij verhuizen naar een hotel en maandag wordt de medische keuring vervolgd. En dan mag hij zich als dat positief is verlopen maandagmiddag in het Ajax-trainingstenue hullen voor de eerste training als Ajacied.

Tekst: Ajax.nl/Monique Janse
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Met het logo achter zich en het shirt in de hand voelt Sinkgraven zich snel Ajacied. Met het logo achter zich en het shirt in de hand voelt Sinkgraven zich snel Ajacied.