Menu
'Ik schat onze kansen tegen Brescia hoog in'

'Ik schat onze kansen tegen Brescia hoog in'

Ajax-speelster Stefanie van der Gragt staat met de Ajax Vrouwen voor een interessante periode. De UEFA Women's Champions League begint deze woensdagavond echt. De nieuweling stelt zich voor en vertelt over de kansen van haar team.


Iedere maand houdt een Ajacied een blog bij voor Ajax.nl. Zij schrijven over hun leven en het reilen en zeilen rondom Ajax. Stefanie van der Gragt is deze maand onze blogger.


Deze maand mag ik de blogger zijn van Ajax.nl en dat vind ik erg leuk. Zo kan ik jullie deze maand op de hoogte houden van de spannende Europese gebeurtennissen rond de Ajax Vrouwen. Maar voordat ik daarover ga beginnen, zal ik mij eerst eens netjes voorstellen. Want ik ben natuurlijk nieuw bij Ajax.

Ik ben dus Stefanie, 25 jaar, geboren en getogen in Heerhugowaard. Ik voetbalde vanaf jonge leeftijd bij de jongens. Eerst bij Reiger Boys en daarna vanaf de C-junioren bij Kolping Boys uit Alkmaar. Toen ik 16 was, ben ik naar AZ gegaan. In Alkmaar wonnen we de titel en de beker. Vervolgens ging dat team verder bij Telstar, omdat het vrouwenvoetbal bij AZ ophield.

Vervolgens mocht ik voetballen bij Bayern München. Dat was super gaaf

Na Telstar, waar ik vier jaar heb gespeeld, verhuisde ik naar FC Twente. Ook bij die club werd ik kampioen. Vervolgens mocht ik voetballen bij Bayern München. Dat was super gaaf. We speelden eerst met Twente in de Champions League tegen Bayern en vanaf dat moment hebben ze mij in de gaten gehouden. Al snel wilden ze dat ik daar kwam spelen.

De eerste OranjeLeeuwin die haar verjaardag viert als Europees kampioen 🎉 Van harte gefeliciteerd en een fijne dag, @Stefaniie92! pic.twitter.com/tin8X7Qs8N

— OranjeLeeuwinnen (@oranjevrouwen) 16 augustus 2017

Terugkeer naar Nederland
Dat ging het eerste half jaar erg goed, maar daarna raakte ik geblesseerd aan mijn meniscus. Het was lastig om een keuze te maken of ik zou blijven of weggaan. Ik mocht blijven, maar ik koos ervoor terug te keren naar Nederland om weer helemaal de oude te worden. Vervolgens speelden we een fantastisch EK.

De huldiging die we als Europees kampioen kregen, was een van de mooiste dingen, die mij als voetballer ooit zijn overkomen. Al die tienduizenden mensen die voor ons naar Utrecht kwamen. Echt geweldig! Zo gaaf, zoveel mensen. Het mooiste was echter wel de WK-wedstrijd tegen Canada in Canada met 45.000 mensen op de tribune. Kippenvel. En nu hoop ik bij en met Ajax succesvol te zijn.

'Ik heb er zoveel zin in'

Te beginnen vanavond. Want het is het zover! We spelen onze eerste wedstrijd in de UEFA Women’s Champions League en ik heb er zoveel zin in. Natuurlijk hebben we wel al een kwalificatietoernooi gespeeld maar dat niveau mag je echt niet vergelijken met de Champions League. In het hoofdtoernooi ligt het niveau zoveel hoger. 

De vorige blogger John Heitinga vroeg mij bij het overdragen van het blog-stokje hoe ik aankijk tegen de kansen van de Ajax Vrouwen tegen Brescia. Zelf heb ik twee jaar geleden, toen ik bij FC Twente voetbalde, al tegen dit team gespeeld. We verloren uit met 1-2, maar de voorbereiding was niet heel geweldig. Zo kwamen we bijvoorbeeld pas aan op de dag van spelen.

Natuurlijk zal bij Brescia ook wel het een en ander zijn veranderd, maar het was een goede ploeg. Toch schat ik onze kansen hoog in. We hebben een ploeg met veel kwaliteiten en als we ons eigen spel spelen, wat we heel goed kunnen, dan denk ik dat het een heel mooie wedstrijd wordt.

Ik hoop jullie vanavond allemaal te zien op de Toekomst!

Lees ook: Folkertsma en Van der Gragt maken overstap naar Ajax

Lees ook: Ajax Vrouwen in de Champions League: ben jij erbij?